Μαχητικές και Ελεύθερες: πάντα Φεμινίστρια και πάντα Αντιφά

Διαβάστε παρακάτω προκήρυξη που μοιράζουν αυτό το διάστημα οι «Μαχητικές και Ελεύθερες» σχετικά με το πρόγραμμα της Ακροδεξιάς και των νεοναζί για τις γυναίκες και τα δκαιώματά τους.

Η Ακροδεξιά και οι Νεοναζί αποτελούν μια ξεκάθαρη απειλή για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των γυναικών.

Παρότι τα ακροδεξιά κόμματα και οι νεοναζιστικές οργανώσεις έχουν και γυναίκες ως μέλη τους, κάποιες φορές μάλιστα σε προβεβλημένες θέσεις, οι απόψεις τους, εάν εφαρμόζονταν, θα γύριζαν τα δικαιώματα των γυναικών πολλές δεκαετίες πίσω.

Απειλούν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση!

Το κόμμα του Κασιδιάρη, «Έλληνες», ονομάζει την άμβλωση «δολοφονία αγέννητων παιδιών» και ζητωκραυγάζει για την πρόσφατη απαγόρευσή αυτού του δικαιώματος σε μια σειρά πολιτείες των ΗΠΑ.  

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η Χρυσή Αυγή

«…η άμβλωση, δηλαδή η τεχνητή διακοπή της κύησης, η οποία και επιτρέπεται από το νόμο μέχρι την 12η εβδομάδα της ενδομήτριας ζωής, αντιπροσωπεύει τη σκόπιμη θανάτωση ενός ανθρώπινου όντος με θετική καρδιακή λειτουργία. Ισοδυναμεί δηλαδή με φόνο».

Την περίοδο των μνημονίων, όταν η Χρυσή Αυγή είχε σημαντική εκλογική άνοδο, έκανε εκστρατεία για να απαγορευτούν οι αμβλώσεις, ενώ η Ελένη Ζαρούλια δήλωνε πως το κόμμα της θα ξεκινήσει διώξεις ενάντια στους γιατρούς που κάνουν εκτρώσεις.

Παράλληλα σε ιδεολογικό άρθρο στην ιστοσελίδα της, η Χρυσή Αυγή εξηγούσε πως τα δικαιώματα των γυναικών που υπερασπίζεται το κόμμα είναι «το δικαίωμα στην παρθενία» και το «δικαίωμα στη μητρότητα»…  

Ενάντια στις αμβλώσεις τάσσεται και ο Βελόπουλος  

«Επειδή δεν γίνεται να ακούμε συνέχεια λογικοφανή – καινοφανή επιχειρήματα περί δικαιώματος στο σώμα της γυναίκας κτλ. θα πούμε το εξής: Όταν είσαι χριστιανός ορθόδοξος η άμβλωση απαγορεύεται! Όταν είσαι άνθρωπος η άμβλωση απαγορεύεται!»

Η απαγόρευση των αμβλώσεων είναι ψηλά στην ατζέντα όλων των ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων, γιατί το δικαίωμα στην άμβλωση είναι ταυτόσημο με το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για το σώμα και τη ζωή τους. Να μπορούν να σπουδάσουν, να δουλέψουν, να ασχοληθούν με οτιδήποτε τις ενδιαφέρει χωρίς μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη να επιβάλλει διαφορετικές επιλογές και διαφορετικό τρόπο ζωής. Να μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιες οι γυναίκες πότε, πόσα ή εάν θα κάνουν παιδιά.

Οι φασίστες όλων των αποχρώσεων θέλουν να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις γιατί θεωρούν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν τις παραπάνω επιλογές. Πιστεύουν ότι ο ρόλος των γυναικών είναι ένας: να γεννάνε, να μεγαλώνουν παιδιά (με εθνικιστικές αρχές) και να φροντίζουν το σπίτι. Και η νομική απαγόρευση των αμβλώσεων που προσπαθούν να πετύχουν είναι ένα σημαντικό βήμα για να επιβάλλουν αυτό το ρόλο στις γυναίκες.

Απειλούν το δικαίωμα των γυναικών στην Εργασία!

Όλα τα ακροδεξιά και νεοναζιστικά κόμματα θεωρούν ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να εργάζονται, μεταξύ άλλων, γιατί η εργασία τις απομακρύνει από το βασικό τους καθήκον, που είναι να φροντίζουν την οικογένεια και τα παιδιά. Η κοινωνία που θέλουν να χτίσουν, είναι μια κοινωνία που η γυναίκα θα είναι κλεισμένη στο σπίτι, όπως ήταν πριν από έναν σχεδόν αιώνα…

Σύμφωνα με το κόμμα του Κασιδιάρη τα παιδιά των εργαζομένων γυναικών είναι «ιδιότυπα ορφανά» που μεγαλώνουν «χωρίς την μητρική αγκαλιά». Η δε κατάκτηση δικαιωμάτων από τις γυναίκες, όπως το δικαίωμα στην εργασία, ονομάζεται «αυταπάτες» και «δυστυχία». 

«Εκπαιδεύουν τη σύγχρονη Ελληνίδα να ονομάζει πρόοδο την αυταπάτη και την δυστυχία της».

Την ίδια άποψη έχει και η Χρυσή Αυγή, η οποία επιτίθεται συνολικά στον φεμινισμό, τον αγώνα δηλαδή για ισοτιμία ανδρών και γυναικών.

«Από την πλευρά μας θα επισημάνουμε πως ο φεμινισμός επί της ουσίας κι αποδεδειγμένα δεν απελευθέρωσε ποτέ την γυναίκα από τα “δεσμά” της, απεναντίας την σκλάβωσε ακόμη περισσότερο προκαλώντας επίσης και ένα ασυγχώρητο λάθος, να την απομακρύνει από το κύριο καθήκον της. Την μητρότητα και κατ’ επέκταση από την ουσία της οικογενείας».

Ακροδεξιά και Νεοναζί θεωρούν τη γυναίκα κατώτερη από τον άντρα

Μια κοινωνία όπου

  • οι γυναίκες δεν εργάζονται αλλά είναι οικονομικά εξαρτημένες από τους άντρες τους
  • τα «δικαιώματα» των εμβρύων είναι πιο ισχυρά από τα δικαιώματα των γυναικών
  • οι γυναίκες δεν μπορούν να επιλέξουν το ρόλο τους στην κοινωνία, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν τον προκαθορισμένο γι’ αυτές ρόλο

δεν είναι μια κοινωνία όπου γυναίκες και άντρες είναι ισότιμα μέλη. Είναι μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως κατώτερες και ως αναπαραγωγικές μηχανές του «έθνους».  

Ούτε στη βουλή ούτε πουθενά

Ενόψει των εκλογών η Ακροδεξιά και οι Νεοναζί οργανώνονται. Προσπαθούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να κερδίσουν νέο κόσμο στις γραμμές τους. Εντείνουν την προπαγάνδα τους, ενώ παράλληλα οργανώνουν αιματηρές επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, τους εργαζόμενους και τους νέους που αγωνίζονται.

Το φεμινιστικό κίνημα δεν μπορεί να μην είναι ενεργό κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα. Στις εκλογές κάθε ψήφος στην Ακροδεξιά και τους Νεοναζί είναι μια ψήφος ενάντια στη χειραφέτηση και τα δικαιώματα των γυναικών.

Καμία ψήφος στην Ακροδεξιά και τους Νεοναζί στις επερχόμενες εκλογές.
Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Αν θέλεις να γίνεις κομμάτι αυτού του αγώνα, επικοινώνησε μαζί μας.  

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα