«Μαχητικές & Ελεύθερες» Βόλου: Καταγγελία για τον βανδαλισμό πανό για την 8η Μάρτη από «αναρχικούς»

Δημοσιεύουμε καταγγελία από τις «Μαχητικές & Ελεύθερες» Βόλου

Το βράδυ της 22ης Φεβρουαρίου «αναρχικοί» βανδάλισαν πανό το οποίο οι Μαχητικές και Ελεύθερες αναρτήσαμε έξω από το Θόλο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο πανό καλούσε στη συγκέντρωση της 8ης Μάρτη (Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας) και στην εκδήλωση με θέμα το trafficking, την έμφυλη βία και το ρόλο της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι «αναρχικοί» μουτζούρωσαν το πανό μας με «αλφάδια» και ουσιαστικά το κατέστρεψαν.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη και εντελώς αντιδημοκρατική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στο φεμινιστικό κίνημα και ειδικά ενάντια στην κινηματική, μαχητική και αντικαπιταλιστική πτέρυγα του φεμινιστικού κινήματος, της οποίας μέρος είναι οι «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Για να πάει μπροστά το κίνημα πρέπει να υπάρχει πραγματικός αλληλοσεβασμός, αλληλεγγύη, κοινό μέτωπο, σχέδιο για τον αγώνα και συντροφική ανταλλαγή ιδεών και όχι πρακτικές σαν αυτές που χρησιμοποιούν οι φασίστες και το κράτος. Είναι φανερό όμως πως όλα αυτά λείπουν από τους δήθεν «αναρχικούς» που εντελώς εξουσιαστικά και αυταρχικά αποφάσισαν να στραφούν εναντίον μας αντί εναντίον του πραγματικού εχθρού, δηλαδή της πατριαρχίας και του καπιταλισμού.

Καλούμε κάθε κινηματική, φεμινιστική, Αριστερή και αναρχική συλλογικότητα να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο γεγονός αυτό και να συμμετέχει μαζικά και ενωτικά στην κινητοποίηση της 8ης Μάρτη.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα