Μ. Τασούλας, «Ηλίου-Πόλις»: εκλογές με χαρακτήρα δημοψηφίσματος

Παραθέτουμε στη συνέχεια μια σύντομη συνέντευξη με το συν. Μιχάλη Τασούλα,
υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη «Ηλίου – πολις». 
Ο Μ. Τασούλας είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και εργάζεται στην Ο.ΣΥ., στην οποία δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά μέσω της παράταξης «Ανεξάρτητοι της ΕΘΕΛ». Επίσης, είναι πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης.
Ποια είναι η σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών στη σημερινή συγκυρία;

Θεωρώ πως αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν τεράστια σημασία διότι γίνονται σε τέτοια χρονική και πολιτική συγκυρία που τους προσδίδεται ένας βαθύτατα πολιτικός χαρακτήρας. Νομίζω ότι είναι οι πιο… «πολιτικές»  από όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αυτού του είδους , καθώς –θέλοντας και μη– αποκτούν χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Ποιο είναι το στοίχημα για την Αριστερά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές;

Το  στοίχημα που καλείται  η Αριστερά να κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές, έχει να κάνει με την  απήχηση που έχει η πολιτική της πρόταση και το πώς αυτή θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά από την ακροδεξιά κυβερνητική μειοψηφία, τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα του Λαού μας για την Ανατροπή της Βαρβαρότητας.

Τι μπορεί να κάνει μια δημοτική αρχή της Αριστεράς, μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτει ο Καλλικράτης;

Μια δημοτική αρχή της Αριστεράς, πράγματι είναι  πολύ δύσκολο, μέσα στο ασφυκτικό/ αντιδημοκρατικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» να αντισταθεί με συνέπεια στην νεοφιλελεύθερη λογική του, μα είναι δυνατόν να υπάρχουν αρκετά ικανοποιητικές  δημοτικές δομές (κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία , δομές αλληλεγγύης κλπ) οι οποίες θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και την οικονομική αλλά και την ανθρωπιστική κρίση που σήμερα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Σε κάθε περίπτωση φυσικά, το Καλλικρατικό έκτρωμα πρέπει να δώσει την θέση του σε πραγματικά Αυτοδιοικητικές Δομές, πράγμα που αποτελεί διαχρονικά την πάγια θέση της Αριστεράς.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την παράταξή σου σε σχέση με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις στην Ηλιούπολη;

Η Δημοτική μας Κίνηση, η “HΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη” εμφανίστηκε  πριν 12 χρόνια στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας, ως «τέκνο της ανάγκης» που θα λεγε κι ο μπάρμπα –Κώστας. Από την πρώτη της μέρα αποτέλεσε κι εξακολουθεί να αποτελεί, πρότυπο αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, συμμετοχικής ευθύνης, συντροφικότητας κι αλληλεγγύης. Η «Γραμματεία της Δευτέρας»  είναι επί της ουσίας  το μοναδικό αποφασιστικό όργανο για όλα τα τρέχοντα θέματα της πόλης (καθημερινή  ζωή, Δημοτικό Συμβούλιο κλπ) κι εκεί παίρνουμε τις αποφάσεις μας όλοι μαζί για το τι στάση θα κρατήσουμε κατά περίπτωση.

Αυτή η λειτουργία της Κίνησης ήταν και ο βασικότερος λόγος για να αποφασίσω να συμμετέχω σ΄αυτήν.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα