Λίτσα Σωτηροπούλου – Κατσορίδα

Στις 22/4 έφυγε από τη ζωή η Λίτσα Σωτηροπούλου Κατσορίδα σε ηλικία 47 ετών χτυπημένη για τρίτη φορά από τον καρκίνο.

Στις 17/6 οι συνάδελφοί της από την Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση στην Εμπορική Τράπεζα που εργαζόταν έκαναν μια εκδήλωση μνήμης στο πολιτιστικό στέκι του συλλόγου, όπου σύντροφοι και συναγωνιστές της Λίτσας κατέθεσαν τις προσωπικές τους αναμνήσεις.

Η Λίτσα Σωτηροπούλου γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία. Νέα ακόμη εντάχθηκε στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου. Το 1986, όμως, διαγράφτηκε διότι, όπως έως το τέλος της ίσχυσε, είχε μια πραγματική αριστερή προσέγγιση για ό,τι συνέβαινε γύρω της.

Από το 1987 έως το 1991 εργάστηκε στην κλωστοϋφαντουργία ΒΕΛΚΑ όπου και δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά. Μετά, άνεργη, ή περιπτωσιακά εργαζόμενη, επισφαλής όπως λέμε σήμερα. Από το 1997 εργαζόταν στην Εμπορική Τράπεζα.  Συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλισμό και ως μέλος της «Ενιαίας Αγωνιστικής Συσπείρωσης» εκλέχθηκε ως μέλος του Δ.Σ. για την περίοδο 2008–2010.

Για ένα μεγάλο διάστημα από το 1984 ως το 1991 συμμετείχε στο ΞΕΚΙΝΗΜΑ όπως άλλωστε και ο σύντροφός της Δημήτρης Κατσορίδας.

Ήταν μια εποχή που η σ. Λίτσα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην δράση του Ξ πρώτα στο Μεσολόγγι  και έπειτα  στην κλωστοϋφαντουργία ΒΕΛΚΑ.

Μαζί με το Δημήτρη είχαν καθοριστικό ρόλο στο να ενταχθούν μαζί μας στη δράση σχεδόν σύσσωμες οι οικογένειές τους με πολύ σημαντική συνεισφορά στο χτίσιμο της οργάνωσης και στη διάδοση των επαναστατικών ιδεών.

Ήταν μια συντρόφισσα που πάντα θα θυμόμαστε για το δυναμισμό της και τη μαχητικότητά της.

Από το 1991 και μετά η σ. Λίτσα εντάχθηκε στη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και πιο πρόσφατα υποστήριζε την οργάνωση ΚΟΚΚΙΝΟ ενώ συμμετείχε ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Την τελευταία περίοδο οι δρόμοι μας είχαν ξανασυναντηθεί σε μια σειρά από μέτωπα.

Εκ μέρους όλων των σ. του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά της, στο σύντροφό της Δημήτρη και στα 2 τους παιδιά.

7,079ΥποστηρικτέςΚάντε Like
579ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,100ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής