Λιμνίτης – κάμπινγκ της ΝΕΔΑ

 

 

Έγινε στον Λιμνίτη, στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο, το τριήμερο Παρασκευή 30 Αυγούστου με Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, το ετήσιο καμπ της αδελφής οργάνωσης του «Ξ» στην Κύπρο, ΝΕΔΑ (Νέα Διεθνιστική Αριστερά). Στο καμπ συμμετείχαν σύντροφοι μέλη της ΝΕΔΑ και από την Ελληνοκυπριακή και την Τουρκοκυπριακή κοινότητα. Η ΝΕΔΑ είναι η μοναδική πολιτική οργάνωση στην Κύπρο στις γραμμές της οποίας υπάρχουν μέλη και από τις δύο κοινότητες του νησιού. Υπήρχαν επίσης αντιπρόσωποι από το «Ξεκίνημα» και από την Τουρκική οργάνωση της CWI, την «Σοσιαλιστική Εναλλακτική».

Ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν

  • Οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, γενικότερα τον Ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό αλλά και άλλα εθνικά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη
  • Οι εξελίξεις στην Τουρκία, από πολιτικής, γεωστρατηγικής και οικονομικής σκοπιάς
  • Ο ρόλος των εθνικιστών, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, στις συγκρούσεις, τον πόλεμο και τη διχοτόμηση της Κύπρου, με βάση το βιβλίο «Οι Δειλοί» που παρουσίασε ο συγγραφέας του, Χρήστος Αχνιώτης.

Οι συζητήσεις ήταν όλες εξαιρετικά ζωντανές, ουσιαστικές και ενδιαφέρουσες.

Πέρα από τις συζητήσεις υπήρξε ένα πολύ ωραίο κλίμα, που περιλάμβανε προβολές, ψησίματα και γλέντια, καθώς και μια «Λάτιν βραδιά», το Σάββατο 1/9, από τους Λούτσιο και Βαρόλ.

Στην επιτυχία του καμπ συνέβαλε αναμφίβολα και η καταπληκτικής ομορφιάς περιοχή του Λιμνίτη!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα