Λεφτά υπάρχουν! Αλλά δεν θέλουν να τους τα πάρουν!

Λεφτά υπάρχουν και είναι πολλά! Αυτό είναι η μόνη αλήθεια που είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου στην προεκλογική εκστρατεία! Βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων καπιταλιστών και η ελληνική κυβέρνηση δεν τους τα παίρνει γιατί δεν θέλει να τα πάρει!

Οι ελληνικές τράπεζες σημείωσαν πέρυσι, το 2009, κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων – τουλάχιστον τριών δις ευρώ καθαρών κερδών (μετά την πληρωμή φόρων κ.λπ.)! και όμως το 2009 ήταν η χειρότερη χρονιά τους από άποψη κερδών εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Μόνο η Εθνική Τράπεζα είχε τα τελευταία πέντε χρόνια 6,5 δις ευρώ καθαρά κέρδη!

Οι ελληνικές τράπεζες δανείζουν το ελληνικό δημόσιο με επιτόκια πάνω από 6%, με λεφτά τα οποία περνούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1%! Μάλιστα, για να μπορούν να πάρουν αυτά τα δάνεια από την ΕΚΤ, στηρίζονται στην εγγύηση του ελληνικού δημοσίου! Πρόκειται για ένα απερίγραπτο σκάνδαλο – σχεδόν σουρεαλιστικό! Υπολογίζεται ότι πέρυσι οι ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν από την ΕΚΤ κοντά στα 50 δις ευρώ! Με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς σημαίνει ότι αυτά τα παράσιτα αποκόμισαν κέρδη 2 – 3 δις ευρώ χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα! Και αυτά τα κέρδη ο ελληνικός λαός πρέπει να φτύσει αίμα για να τα πληρώσει!

Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρίες είχαν την τελευταία τριετία κέρδη κοντά στα 35 δις ευρώ! Όμως η φορολογία αυτών των κερδών αντί να αυξάνεται, μέσα στην κρίση, μειώνεται! Η φορολογία επί των κερδών είναι αυτή τη στιγμή κάτω από 25% και αν ληφθούν υπόψη οι διαφορές φοροαπαλλαγές διευκολύνσεις και επιδοτήσεις πέφτει κάτω από το 15%!

Οκτώ (8) δισ. ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο για εξοπλισμούς! Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί πίεσαν αφόρητα τον Παπανδρέου για να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων αλλά δεν «σκέφτηκαν» να του προτείνουν να μειώσει τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς. Μήπως γιατί ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των 8 δισεκατομμυρίων κατευθύνεται στην αγορά μαχητικών Γιουροφάιτερ, αρμάτων μάχης Λέοπαρντ, υποβρυχίων και φρεγατών, δηλαδή στα ταμεία των γερμανικών και γαλλικών επιχειρήσεων;

Μόνο σε μια επιχείρηση, την «Ακρόπολις χρηματιστηριακή», η οποία συμμετείχε στο όργιο των δομημένων ομολόγων, επιβλήθηκε πρόστιμο 5,5 δις ευρώ, το οποίο όμως αυτοί οι κύριοι δεν θα πληρώσουν ποτέ λόγω των συνηθισμένων μεθοδεύσεων της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης …

Κάθε χρόνο οι Έλληνες καπιταλιστές κατακρατούν φόρους ύψους πάνω από 6 δις ευρώ, παρότι αυτά τα λεφτά τα εισπράττουν μέσα από τον ΦΠΑ! Και 10.000 υπεράκτιες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων προκαλούν απώλειες άλλων έξι δις ευρώ από φόρους που θα έπρεπε να πάρει το δημόσιο – σύνολο πάνω από 12 δις ευρώ τον χρόνο! Για να μην αναφέρουμε και τα άλλα 8,5 δις ευρώ τα ποια κλέβουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, κάθε χρόνο!

Ποτέ, κανένας απ’ αυτούς δεν έχει καταλήξει στη φυλακή! Καμία περιουσία δεν έχει δημευθεί! Αντίθετα, κάθε μερικά χρόνια οι κυβερνήσεις κάνουν συμβιβαστικές προτάσεις σε όσους χρωστούν πολλά : αν χρωστάς μαζεμένα 100 εκατ. ευρώ, δίνεις 5 και καθάρισες …

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα