Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου 16/11: Συζήτηση και δράσεις

Δημοσιεύουμε ραπόρτο σχετικά με το τι συζητήθηκε και ποιες αποφάσεις πάρθηκαν στην λαϊκή συνέλευση Γκύζη-Πολυγώνου στις 16/11

Στη συνέλευση έγινε συζήτηση σχετικά με τις δράσεις μας στη γειτονιά, αλλά και συντονισμένα με άλλες συνελεύσεις ή/και φορείς προκειμένου να καταργηθεί το «Ειδικό Τέλος» που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (χαράτσι). Έγινε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου πληρωμής μόνο του αντιτίμου του ηλεκτρικού ρεύματος, των δημοτικών φόρων και της ΕΡΤ μέσω ΑΤΜ τραπεζών, της νομικής βάσης που έχει αυτός ο τρόπος, ενώ τονίστηκε ότι δεν αποτελεί τρόπο οριστικής απαλλαγής μας, από το «Ειδικό Τέλος.» Υπήρξαν αναφορές στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, ενώ από συμμετέχοντες τονίστηκε ότι δεν πρέπει να μπούμε σε λογική διαχωρισμού αυτών που βρίσκονται σε απόλυτη φτώχεια και δεν μπορούν – «αποδεδειγμένα» σύμφωνα με ορισμένους δημάρχους –  να πληρώσουν και σε άλλους που επειδή δεν έχουν «αποδείξεις» για τη φτώχεια τους, θα πρέπει να πληρώσουν για να πάρουν τα χρήματα οι δανειστές της χώρας και οι τράπεζες.   

Υπήρξε αναλυτική συζήτηση σχετικά με τη νομική βάση και την δυνατότητα προσβολής του «Ειδικού Τέλους» στα δικαστήρια. Από πολλούς συμμετέχοντες τονίστηκε ότι δεν μπορούμε να περιορίσουμε τις προσπάθειές μας ενάντια στο «Ειδικό Τέλος», αλλά και στο σύνολο των φορολογικών μέτρων των τελευταίων μηνών, ΜΟΝΟ στη νομική διεκδίκηση, μιας και είναι χρονοβόρα, κοστίζει και κυρίως έχει αβέβαιη έκβαση. Επίσης από πολλούς τονίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής (διακίνηση υλικού, παρεμβάσεις στη γειτονιά κλπ) και κάλεσμα για συμμετοχή τους στη Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη Πολυγώνου. Μόνιμη παρουσία της συνέλευσης στη γειτονιά και συντονισμένη με άλλες συνελεύσεις άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, το Δήμο Αθηναίων και τη ΔΕΗ. Δημιουργία διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων (ανά γειτονιά – πολυκατοικία) προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια διακοπής ρεύματος λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ (και χαράτσι), αλλά και να επανασυνδεθεί το ρεύμα – σε περίπτωση διακοπής – με ευθύνη της Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη – Πολυγώνου. Τέλος υπήρξε ενημέρωση για τη συνεδρίαση του 7ου Διαμερισματικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, η οποία  ήτανε προγραμματισμένη για χθες, με θέμα και το «Ειδικό Τέλος» και η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

Αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

  1. Εξόρμηση στη γειτονιά με το ενημερωτικό υλικό της συνέλευσης, το Σάββατο 19/11 (11 π.μ.) έξω από το πνευματικό κέντρο Νορντάου (κάτω από την παιδική χαρά πλ. Γκύζη)
  2. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ (Αριστείδου), την Τρίτη 22/11 πρωί, σε συνεργασία με πρωτοβάθμια σωματεία και λαϊκές συνελεύσεις. Ακριβής ώρα και τόπος συγκέντρωσης θα οριστεί με νέα ανακοίνωση.
  3. Συγκέντρωση – κινητοποίηση «ενάντια στο χαράτσι» στην Πλ. Γκύζη, την Τρίτη 22/11 (6 μ.μ.).
  4. Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αθηναίων (Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά)) την Πέμπτη 23/11 μεσημέρι, σε συνεργασία με λαϊκές συνελεύσεις από γειτονιές της Αθήνας. Ακριβής ώρα και τόπος συγκέντρωσης θα οριστεί με νέα ανακοίνωση.
  5. Συμμετοχή σε κινητοποίηση, που σχεδιάζεται από Λαϊκές Συνελεύσεις, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της προσφυγής των δικηγορικών συλλόγων κατά της συνταγματικότητας του «Ειδικού Τέλους», στις 2 Δεκεμβρίου. Το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά στην επόμενη Λαϊκή Συνέλευση.
  6. Προετοιμασία παράστασης διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του 7ου Διαμερισματικού Συμβουλίου. Συγκέντρωση υπογραφών και υποβολή στο Διαμερισματικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα