Λαγκαδάς Θεσ/νίκης: πετυχημένη η δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το «Ξ»

Του Δημήτρη Ιωαννίδη

Το Σάββατο 19 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε από το Ξεκίνημα στο Λαγκαδά, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, καθώς επίσης και η ενημέρωση του κόσμου για την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Οι πολίτες του Λαγκαδά ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα θετικά στο κάλεσμα της οργάνωσης και μέσα σε ένα δίωρο, πέρασαν να αφήσουν πράγματα περίπου σαράντα (40) άτομα, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους. Επίσης, οι σύντροφοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αρκετούς πολίτες και να μοιράσουν την προκήρυξη του «Ξ», στην οποία υπάρχει και η θέση της οργάνωσης σχετικά με το θέμα της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.

Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι, παρά την ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, το αίσθημα της αλληλεγγύης είναι ακόμη πολύ δυνατό μέσα στην κοινωνία. Συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά είδη πρώτης ανάγκης και γέμισαν συνολικά τέσσερα (4) αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα υποστηρίχθηκε και από αλληλέγγυους από το εξωτερικό, οι οποίοι έστειλαν χρήματα στην οργάνωση προκειμένου να αγοραστούν τα απαραίτητα είδη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι σύντροφοι μετέφεραν τα προϊόντα σε αποθήκη στο Κιλκίς, από όπου εφοδιάζονται με την βοήθεια εθελοντών, οι καταυλισμοί των προσφύγων της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,197ΥποστηρικτέςΚάντε Like
993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα