ΛΑΕ Ν. Σμύρνης: η ΛΑΕ να φτιάξει τις δικές της αυτοδικοικητικές παρατάξεις

Δημοσιεύουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Πολιτικής Επιτροπής ΛΑΕ Νέας Σμύρνης με την οποία τάσσεται υπέρ του πλήρους διαχωρισμού με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτοδικοικητικό επίπεδο και της δημιουργίας νέων παρατάξεων από τη ΛΑΕ

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που εγκρίθηκε στο σύνολό της από όλα τα μνημονιακά κόμματα, δεν επιτίθεται απλά σε όλα τα λαϊκά στρώματα με τα μέτρα που υιοθετεί. Καταλαμβάνει κάθε τομέα της πολιτικής ζωής και βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, ένας εκ των οποίων είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, που αποτελεί βασικό όργανο άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ψήφιση του μνημονιακού προϋπολογισμού  της περιφέρειας Αττικής από τους 4 αντιπεριφερειάρχες και τους δύο περιφερειακούς συμβούλους, έστω και με αστερίσκους, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να στηρίζει την κυβερνητική πολιτική, πολλές φορές μάλιστα με τρόπο προκλητικά πομπώδη.

Από την άλλη πλευρά επιφέρει σύγχυση στον κόσμο της αριστεράς και γενικά στον πληττόμενο από τα μνημόνια λαό ότι στην πραγματικότητα «όλοι ίδιοι είμαστε» και ότι δεν έχουμε αποκοπεί από τον ομφάλιο λώρο του ΣΥΡΙΖΑ, πλήττοντας μάλιστα και το ηθικό μας πλεονέκτημα που προέρχεται από την εγκατάλειψη των κυβερνητικών και βουλευτικών θέσεων όσων δεν ψήφισαν τα μνημόνια, αφού οι υποστηρικτές του προϋπολογισμού της περιφέρειας Αττικής είναι έμμισθοι αντιπεριφερειάρχες.

Το επιχείρημα των ψηφισάντων τον προϋπολογισμό συμβούλων, ότι όλοι οι προϋπολογισμοί των δήμων είναι μνημονιακοί και όμως ψηφίζονται ακόμα και από δημάρχους που ανήκουν στην αριστερά, είναι έωλο, αφού δεν λαμβάνει υπόψη του το ανομοιογενές των μεγεθών και συγχέει την ανάγκη με την ιδεολογία, την καταγγελία με τη σκοπιμότητα, την άρνηση με τη σύνθεση.

Η επίλυση του όλου προβλήματος που δημιουργήθηκε μόνο με απόφαση δημιουργίας περιφερειακής παράταξης από τη ΛΑΕ μπορεί να επιτευχθεί.  Η   δημιουργία παρατάξεων από τη ΛΑΕ σε κάθε αυτοδιοικητικό επίπεδο δεν υπηρετεί απλά τα συμφέροντα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά τονίζει τη διαφοροποίηση της Λαϊκής Ενότητας από τις κυβερνητικές επιλογές και τη μνημονιακή λαίλαπα. Ως Π.Ε. ΛΑΕ Ν. Σμύρνης αποφασίζουμε την απόσυρση των μελών μας που  μετείχαν στην παράταξη της Στροφής και τη σύγκληση γενικής συνέλευσης  που θα εξετάσει την παρέμβαση μας στα τοπικά προβλήματα.

Στις παρούσες συνθήκες η ΛΑΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που υποδεικνύει πραγματική διέξοδο στην επέλαση του παγκόσμιου καπιταλισμού στην Ελλάδα. Κάθε απόπειρα σύγχυσης με τις μνημονιακές πολιτικές υπονομεύει αυτή τη διέξοδο και συνεπώς την πολιτική υπόσταση της ΛΑΕ.

Καλούμε το Π.Σ. και την Π.Γ. να ξεκαθαρίσει άμεσα με διάφανο συντροφικό τρόπο το πρόβλημα, χωρίς λογικές συσχετισμών και μηχανισμών αλλά από θέσεις αρχής. Να δρομολογήσει την αναγκαία ρήξη με το ΣΥΡΙΖΑ και τις ανά χώρους πολιτικές του εκφράσεις.

Καλούμε τους συν. που ψήφισαν τον προϋπολογισμό της περιφέρειας Αττικής να αναλογιστούν το κατά τη γνώμη μας σοβαρό πολιτικό ατόπημα  και να συνταχθούν ξεκάθαρα με την γραμμή της ρήξης αποχωρώντας από τη Δύναμη Ζωής.

Καλούμε επίσης το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσει ουσιαστικά, χωρίς αποκλεισμούς, παράγοντας θέσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε η δράση μας στους Δήμους και τις περιφέρειες να είναι τελεσφόρα.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο, αν και δημοσιεύονται στα σάιτ της Λαϊκής Ενότητας οι θέσεις των συμβούλων που ψήφισαν τον προϋπολογισμό της περιφέρειας Αττικής, δεν δημοσιεύονται οι ψηφισμένες θέσεις των Π.Ε. της ΛΑΕ που διαφωνούν μ΄αυτή την ψήφιση. Πρέπει να πληροφορηθούμε ποιο όργανο και με ποια διαδικασία αποφασίζει γι αυτές τις δημοσιεύσεις γιατί πιστεύουμε ότι η μη δημοσίευση των αποφάσεων των Π.Ε. το λιγότερο που κάνει είναι να  πλήττει βάναυσα  την εσωκομματική δημοκρατία.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα