«Κύριε υπουργέ, οδηγείτε τα άτομα με κινητική αναπηρία στον βέβαιο θάνατο και στον απόλυτο εξευτελισμό»

Ανοιχτή επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Ελλάδας κύριο Σταϊκούρα Χρήστο, που στάλθηκε στο «Ξ» προς δημοσίευση στο site  

Κύριε Υπουργέ

Θα θέλαμε σε λίγες γραμμές να σας εκφράσουμε ένα μέρος του οικογενειακού προβλήματος μας, που ζούμε εδώ και δυο χρόνια. Δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να σας απασχολήσουμε με τέτοια μικρά προβλήματα, γνωρίζοντας το φόρτο εργασίας σας εάν δεν κινδύνευε άμεσα η ζωή του δικού μας ανθρώπου.

Ο Οικονομίδης Κυριάκος του Τραϊανου, κάτοικος Φλώρινας τέως τελωνειακός με υπηρεσία στο Ελληνικό δημόσιο 33 χρόνια, 3 μήνες και 28 ημέρες παρόλο που δικαιούται ισόβια σύνταξη από το δημόσιο ταμείο σύμφωνα με την παράγραφο του ΠΔ 169/2007 «κώδικας πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων» (ΦΕΚ 210/Α) δεν μπορεί να παραλάβει εδώ και καιρό την σύνταξη του, ούτε μέρος αυτής. Το πρόβλημα του έχει ως εξής : Στις 1/11/2011 υπέστει ισχαιμικό ΑΕΕ λόγω θρόμβωσης δεξιάς μέσης εγκεφαλικής αρτηρίας με αποτέλεσμα αριστερή ημιπληγία και δυσαρθρία. Λόγω έλλειψης νευρολόγου στο νοσοκομείο της Φλώρινας αποφάσισαν την διακομιδή του στο Γ.Π.Ν. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ όπου ακολούθως παρουσίασε επιπλοκή από το αναπνευστικό σύστημα που οδήγησε σε πολυοργανική ανεπάρκεια, οπότε νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ σε πλήρη καταστολή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι γνωματεύσεις των ιατρών εκεί, έκριναν πως είχε ανάγκη από κλειστή νοσηλεία σε ΜΑΦ (κάτι το οποίο δεν είχαν απ ότι ενημερωθήκαμε τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας) και μέχρι τον Ιούνιο νοσηλεύτηκε σε μια ιδιωτική κλινική αποκατάστασης στην οποία πλήρωνε την συμμετοχή στην περίθαλψη και στα φάρμακα. «Σημειώνεται εδώ ότι όλες τις διακομιδές του τις χρεώθηκε ο ασθενής». Όπως είναι φυσιολογικό λοιπόν ο κλινήρης ασθενής πέρασε και την απίστευτη οδύσσεια των ΚΕΠΑ «δεν θα περιγράψουμε αυτά που ζήσαμε για ευνόητους λόγους»,, θα σταθούμε όμως στο χρονικό διάστημα της αναμονής, η ημερομηνία κατάθεσης ήταν 29-05-12 και η απόφαση εκδόθηκε 06-02-13. Κατά την περίοδο της καθυστέρησης που ουδεμία ευθύνη έφερε ο ασθενής επιβαρύνθηκαν σε τρομακτικό βαθμό τα οικονομικά της οικογένειας. Παρόλα αυτά ακόμη και η απόφαση των ΚΕΠΑ έφερνε λάθος διάγνωση. Αντί να πιστοποιήσει : Βαρεία τετραπάρεση (αριστερά πολύ εντονότερα απ ότι δεξιά) επι εδάφους εκτεταμένου ισχαιμικού εμφράκτου δεξιάς μέσης εγκεφαλικής αρτηρίας και προσβολής περιφερικών νευρών με ποσοστό 91% συνεπώς τετραπληγία αντ΄ αυτού πιστοποιούσε εκτεταμένο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ισχαιμικού τύπου αριστερή ημιπληγία -αφασικές διαταραχές με ποσοστό αναπηρίας 81% και ούτε λέξη για τις επιληπτικές κρίσεις που τον ταλαιπωρούν καθημερινά. Η ένσταση που έγινε χάθηκε κάπου στα μέσα της διαδρομής και ποτέ κανείς δεν την ξαναείδε ούτε ξανάκουσε για αυτήν. . Για τα τραγικά λάθη του δημοσίου ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί μέχρι και σήμερα λοιπόν να λάβει κανενός είδους επίδομα με βάση τον 4025/2011 (ΦΕΚ 228/02.11..2011) παρόλο που η γνωμάτευση του αναγράφει ότι χρήζει βοήθειας και συμπαράστασης ετέρου προσώπου, ουδείς δεν γνωρίζει από πού μπορεί να το παραλάβει. Τέλος αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί και αφού πέρασε και από τις χρονοβόρες διαδικασίες της συνταξιοδότησης, εκδίδεται η με αρ. πρωτ. 977/17-07-2013 διαβιβαστικό έγγραφο του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής με συνημμένη την αριθμ. 8/09-09/07/2013 γνωμάτευση της επιτροπής η οποία τον κρίνει ανίκανο για εργασία και προχώρησε στην απόλυση του σύμφωνα με το άρθρο 153 του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/Α).

Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι με την αριθμό Δ3Α 5032610 ΕΞ 2013/12-09-2013 απόφαση του Γ.Γ. δημόσιων εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε η λύση της υπαλληλικής σχέσης με αριθμό διαγραφής 7379103747/28-08-2013. Το τελειωτικό χτύπημα, μετα από όλη αυτή την ταλαιπωρία ήταν να χάσει και το μοναδικό εισόδημα που είχε την μισθοδοσία του ως υπάλληλος και από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα να μην έχει πόρους, πότε θα παραλάβει την σύνταξη του ή έστω κάποιο έναντι χρημάτων για βιοποριστικούς λόγους; «Σύμφωνα με τον νόμο 4151-2013(ΦΕΚ 103 Α΄) άρθρο 1 παράγραφος Ε΄ δεν δικαιούται έναντι χρηματικής αμοιβής άγνωστο μέχρι το πότε» όταν εκτός των άλλων η συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του, που τον κρατάει στην ζωή κοστίζει πάνω από 300 ευρώ, οι φυσικοθεραπείες δεν δικαιολογούνται από το ταμείο, είναι πολύτεκνος, έχει δυο από τα παιδιά του φοιτητές σε άλλη πόλη, εδώ και τέσσερις μήνες η οικογένεια δεν έχει κανέναν οικονομικό πόρο.

Κύριε υπουργέ, Ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση όχι μόνο για την τύχη του ανθρώπου μας αλλά και για κάθε άλλο ανάπηρο της χώρας αυτής, τέτοια δολοφονικά λάθη δεν μπορεί να δικαιολογηθούν από κανένα μνημόνιο και καμία οικονομική κρίση. Οδηγείτε τα άτομα με κινητική αναπηρία στον βέβαιο θάνατο και στον απόλυτο εξευτελισμό. Ο Γολγοθάς των αναπήρων δεν προσμετράτε ούτε σε δραχμές ουτε σε ευρώ, ούτε σε λογιστικά νούμερα ούτε σε ¨επί τις εκατό¨. Ούτε και ξορκίζεται με ευχολόγια και παρηγορία θρησκευτικού επιπέδου. Θέλει πράξεις και μέσα.

ΥΓ. Αναρωτιόμαστε ποια είναι η άποψη του κύριου Σόιμπλε για την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα του 21ο αιώνα.

Με τιμή Οικογένεια Οικονομίδη

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα