Κυριακή 15/2: Πορεία στις Σκουριές

Δημοσιεύουμε το κάλεσμα για την πορεία που θα γίνει στις Σκουριές αυτή την Κυριακή, 15/2

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις Σκουριές την Κυριακή 15/2

Προσυγκεντρώσεις:

  • 11πμ Ιερισσός

  • 11:30πμ Μ.Παναγιά

Θα υπάρξουν λεωφορεία από Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνα: 6974407702 – 6980012555

Διαβάστε ακόμα την ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα σχετικά με την αντισυγκέντρωση που οργανώνουν τα σωματεία των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός

Ανακοίνωση Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσούΟι καθημερινοί αγώνες του κινήματος, η έμπρακτη αλληλεγγύη και η συνεχής παρουσία μας στο βουνό, έχουν αποδείξει τη δύναμη και το μέγεθος του. Η τακτική της Eldorado Gold να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ως ασπίδα όταν οι εξελίξεις δεν την ευνοούν και όταν οι επενδύσεις δεν προωθούνται με κάθε κόστος, δεν μας ξενίζει μια και γνωρίζουμε ότι τέτοιες εταιρίες προωθούν το διχασμό της τοπικής κοινωνίας. Σε αντιπαραβολή με τις προσπάθειες της εταιρίας, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι αντίπαλος μας δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά η εταιρία και τα καλοπληρωμένα εργοδοτικά συνδικάτα που την στηρίζουν. Σε καμία περίπτωση η προγραμματισμένη πορεία μας στο βουνό, εκεί όπου δίνουμε εδώ και καιρό τους αγώνες μας δεν έχει στόχο να στραφεί εναντίον των εργαζόμενων. Εχθρός μας είναι το μολυσμένο νερό, οι λίμνες τοξικών αποβλήτων, η καταστροφή του βουνού, τα άνομα συμφέροντα των πολυεθνικών, η διαπλοκή, η βία και η καταστολή.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην πορεία την Κυριακή 15 Φλεβάρη στις Σκουριές για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια, τη γη και την ελευθερία. Απαιτούμε την άμεση παύση των εργασιών στις Σκουριές και την απόσυρση όλων των κατηγοριών που βαραίνουν τους συναγωνιστές μας.

Προσυγκεντρώσεις:
Ιερισσός 11:00
Μεγάλη Παναγία, Χοροστάσι 11:30
Πολύγυρος, Δικαστήρια 11:30

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα