Κύπρος:Αλληλεγγύη στους 300 από τον Σύνδεσμο Κυπρο-Kουρδικής Φιλίας

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Σύνδεσμος Κυπρο-Κουρδικής Φιλίας

Αγίας Ελένης 36, διαμέρισμα 407, Κτήριο Γαλαξίας

Λευκωσία

e-mail: cykurdassoc@gmail.com

Λευκωσία 16/2/2011

Ο Σύνδεσμος Κυπρο Κουρδικής Φιλίας εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του στους 300 μετανάστες εργάτες που κάνουν απεργία πείνας από τις 25/1 στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για εργαζόμενους που ζουν και εργάζονται ήδη για πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Προέρχονται σχεδόν ολοκληρωτικά από τις χώρες του Μαγκρέμπ, χώρες δηλαδή στις οποίες υπάρχουν πέρα από τη φτώχεια και την πείνα, δικτατορικά καθεστώτα – αυτά τα οποία σήμερα κλονίζονται από τις επαναστατικές διαδικασίες που ξετυλίγονται στην περιοχή.

Πολλοί απ’ αυτούς ήταν νόμιμοι όλα τα προηγούμενα χρόνια και έχασαν τα χαρτιά τους εξαιτίας της ανεργίας ή της ανασφάλιστης εργασίας που προκαλούν οι πολιτικές της κυβέρνησης.

 Βρέθηκαν έτσι στην παρανομία εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης που απαιτεί από τους μετανάστες να συμπληρώσουν 200 ένσημα τον χρόνο για να μπορούν να ζουν νόμιμα, σε μια περίοδο που η κοινωνική ασφάλιση χάνεται καθημερινά για χιλιάδες εργαζόμενους – Έλληνες και μετανάστες.

Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για νομιμοποίηση και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.

Εκ μέρους του Συνδέσμου

Η πρόεδρος

Μαρίνα Παγιάτσου

7,130ΥποστηρικτέςΚάντε Like
591ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
393ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής