Κύπρος: Εκστρατεία ενάντια στις επιθέσεις των εθνικιστών, για μια παιδεία απαλλαγμένη από τις προκαταλήψεις και τον ρατσισμό.

Με αφορμή προσπάθειες της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ στην Κύπρο να φέρει κοντά τις δύο βασικές κοινότητες του νησιού, Ελληνοκύπριους (ε/κ) και Τουρκοκύπριους (τ/κ), εθνικιστές από διάφορα κόμματα (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Ευρωκο, κλπ) καθώς και κύκλοι της Εκκλησίας συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του αρχιεπισκόπου επιχειρούν να μπουν στην αντεπίθεση στο όνομα της ελληνικότητας και της ορθοδοξίας.

Αυτή την εποχή στο επίκεντρο της επίθεσής τους βρίσκεται η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, (English School) ένα λύκειο το οποίο προετοιμάζει μαθητές για τα αγγλικά πανεπιστήμια, στο οποίο η κύρια γλώσσα είναι η αγγλική και στο οποίο φοιτούν πέρα από ε/κ και τ/κ μαθητές (και βέβαια Αρμένιοι, Μαρωνίτες και άλλοι που ζουν στην Κύπρο). Στο σχολείο αυτό, τ/κ μαθητές (σήμερα το 10% περίπου του συνόλου) δέχτηκαν κατ’ επανάληψη επιθέσεις και τραμπουκισμούς από ε/κ εθνικιστές, σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησής τους.

Στο στόχαστρό τους έχουν επίσης μπει προοδευτικοί καθηγητές της Σχολής οι οποίοι επιδιώκουν τις καλές σχέσεις και την επαναπροσέγγιση ανάμεσα στη νεολαία των δύο κοινοτήτων.

Για να πετύχουν τους σκοπούς τους δημιούργησαν ένα blog στο οποίο άρχισαν να ρίχνουν ανώνυμα λάσπη και να παραπληροφορούν. Μετά από ένα διάστημα σιωπής και ελπίζοντας πως το πράγμα δεν θα συνεχιζόταν για να μην μεταφερθεί η ένταση της αντιπαράθεσης μέσα στους μαθητές, οι καθηγητές της Αγγλικής Σχολής μπήκαν σε αντεπίθεση με την υποστήριξη όχι μόνο του συνδικαλιστικού τους οργάνου αλλά και του Συνδέσμου γονέων της Αγγλικής Σχολής.

Εδώ και μερικές μέρες έχει ξεκινήσει εκστρατεία μαζέματος υπογραφών υπέρ των καθηγητών που δέχονται την επίθεση των εθνικιστών. Το «Ξ» καλεί τους αναγνώστες του, ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, να μελετήσουν τα ενημερωτικά άρθρα που παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας και να μπουν στη σχετική ιστοσελίδα για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στους καθηγητές που παλεύουν ενάντια στον ρατσισμό και τον εθνικισμό και υπέρ της επαναπροσέγγισης και της ειρηνικής συμβίωσης των δύο κοινοτήτων στο νησί.

Για το σκοπό αυτό επισκεφθείτε: http://www.gopetition.com/petitions/inclusive-education.html

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής