Κύπρος: Το RED Radio Show στο Ubuntu Radio, κάθε Τετάρτη στις 5μμ

Η Νέα Διεθνιστική Αριστερά – Yeni Enternasyonalist Sol, αδερφή οργάνωση του «Ξ» στην Κύπρο, από τις 13 του Μάη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα στο Ubuntu Radio. Το όνομα του προγράμματος: the RED Radio Show, το οποίο δεν είναι μόνο ηχητικό πρόγραμμα, αλλά περιλαμβάνει και εικόνα και η συζήτηση γίνεται στα Αγγλικά. Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες από το σάιτ της ΝΕΔΑ.

Από τις 13 του Μάη η ΝΕΔΑ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα στο Ubuntu Radio. Το όνομα του προγράμματος – the RED Radio Show! Συντονιστείτε!

συντονιστείτε εδώ

Το Ubuntu Radio – ραδιόφωνο στον καιρό του κορωνοϊού

To Ubuntu Radio είναι ένα συλλογικό πρότζεκτ και λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω του κορωνοϊού, για να φέρει κοντά κόσμο από όλη την Κύπρο και άλλες χώρες.

Όπως το περιγράφουν οι δημιουργοί του –

«Υπάρχω επειδή υπάρχουμε – αλληλεγγύη στον καιρό του κορωνοϊού!»

«Το RadioUbuntu.com έχει στόχο να βοηθήσει να ξεπεράσουμε την απομόνωση μέσω μουσικής και συζήτησης. Από τη μία, το RadioUbuntu.com σκοπεύει να συνεισφέρει σε μια εναλλακτική κατανόηση της μουσικής – ότι είναι πολυπολιτισμική και όχι μονοδιάστατη, συμπεριλαμβάνοντας Djs από την Κύπρο και από άλλες χώρες που παίζουν μουσική από διάφορα σημεία του πλανήτη. Από την άλλη θέλουμε να φιλοξενήσουμε προγράμματα που θα δίνουν φωνή σε ομιλητές από την Κύπρο και από άλλα σημεία του κόσμου, για να συζητήσουν τους διαφορετικούς τρόπους που η πανδημία επηρεάζει την καθημερινότητά μας αλλά και τις γενικότερες οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις που έχει και θα έχει.»

The RED Radio Show – να κάνουμε τους πλούσιους να πληρώσουν για τον κορωνοϊό

Από την Κίνα, στην Ιταλία, την Αμερική, οι κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοϊού, αφήνοντας χιλιάδες να πεθάνουν και θέτοντας την οικονομία σε μια ακόμα βαθύτερη κρίση από ότι η προηγούμενη του 2007-8. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ξεσκεπάσει το καπιταλιστικό σύστημα. Πολλά πράγματα είναι υπο αμφισβήτηση σήμερα – τα συστήματα υγείας, οι εργασιακές σχέσεις, οι συνθήκες ζωής, το όλο σύστημα. Είναι η ώρα να συζητήσουμε αν ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, και πώς να οργανωθούμε για να καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό.

Τις επόμενες εβδομάδες, κάθε Τετάρτη στις 5μμ, θα εξερευνήσουμε, μαζί με τους καλεσμένους ομιλητές μας από όλο τον κόσμο, ερωτήματα όπως τα παραπάνω. Πώς ανταποκρίθηκε ο καπιταλισμός στην πανδημία; Θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Θα πάμε πίσω στην κανονικότητα; Επειδή αυτή η “κανονικότητα” φαίνεται να ήταν το πρόβλημα!

Πως εμείς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, η πλειοψηφία της κοινωνίας, στις σημερινές συνθήκες μπορούμε να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους, για έναν κόσμο που θα λειτουργεί από το 99% του πληθυσμού και θα λειτουργεί για τις ανάγκες του 99% του πληθυσμού.

Καθώς το όλο πρότζεκτ απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του νησιού, από όποια κοινότητα ή και χώρα κι αν προέρχονται, όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται στα αγγλικά.

Αυτή την Τετάρτη 20/5, φιλοξενούμε τον Eljeer Hawkins από την Νέα Υόρκη, μέλος της αδελφής οργάνωσης της ΝΕΔΑ στην Αμερική – την Σοσιαλιστική Εναλλακτική, τεχνικό χειρουργείου – εργαζόμενο στην πρώτη γραμμή κατα τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, και συζητάμε για τις συνθήκες του συστήματος υγείας, των συνθηκών εργασίας, των κινημάτων και του φαινομένου του Σάντερς, καθώς και το πως οι εργαζόμενοι στην Αμερική οργανώνονται και παλεύουν ενάντια στην τάξη των δισεκατομμυριούχων για μια κοινωνία για το 99%.

και στο event στο facebook

Δείτε/ακούστε τις προηγούμενες εκπομπές

https://www.facebook.com/RadioUbuntuOnline/videos/615577635834347/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα