«Ξεκίνημα» Ζωγράφου: Αγώνας ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων!

Η οργάνωση του «Ξ» στου Ζωγράφου έκδωσε (προχθές Πέμπτη, 5/6) την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις συγχωνεύσεις 8 δημοτικών σχολείων στο Δήμο

 

Όχι στις συγχωνεύσεις των σχολείων! Αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας

Το τέλος των εκλογών περίμενε η κυβέρνηση για να ανακοινώσει χιλιάδες συγχωνεύσεις / καταργήσεις σχολείων.

Συνολικά, για το 2014 προβλέπονται 1.676 καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολείων, οι οποίες έρχονται να προστεθούν:

  • στο κλείσιμο 1.200 σχολείων και 120 επαγγελματικών σχολών από το 2011
  • στη μείωση κατά 30.000 των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία από 2010 μέχρι σήμερα (συνταξιοδοτήσεις χωρίς αναπλήρωση των θέσεων, απολύσεις, κλπ).
  • στη μείωση των δαπανών για την Παιδεία κατά 35,5% την περίοδο 2009-2014

Μέσα σ’ αυτό το σχέδιο συμπεριλαμβάνονται και συγχωνεύσεις 8 δημοτικών σχολείων στο Δήμο Ζωγράφου

Πρακτικά αυτό σημαίνει:

  • 4 λιγότερα δημοτικά σχολεία στο Δήμο μας
  • περισσότεροι μαθητές ανά τάξη – έως και 30
  • απολύσεις δασκάλων

Η εξέλιξη αυτή δεν μας εκπλήττει. Παρά τα συνήθη ψέματα που ξεστομίζει η κυβέρνηση, όλοι ξέρουν πως τα Μνημόνια δεν τελείωσαν. Αντιθέτως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Κυβέρνηση και Τρόικα έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να διαλύσουν τη Δημόσια Παιδεία και ότι έχει απομείνει από το «κράτος πρόνοιας», να πάνε τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, να καταργήσουν κάθε δικαίωμα που κέρδισαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια. Και όλα αυτά, γιατί «πρέπει» να πληρώνουμε στον αιώνα τον άπαντα το «χρέος». Ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς, αλλά που καλούμαστε να αναλάβουμε στο ακέραιο. Κυβέρνηση και Τρόικα είναι διατεθειμένοι να οδηγήσουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στον Καιάδα για να συνεχίσουν να οι τοκογλύφοι τραπεζίτες και κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματίες να βγάζουν κέρδη.

Ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων κινητοποιούνται ήδη δεκάδες σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, καθώς και σύλλογοι δασκάλων. Οι σύλλογοι αυτοί πρέπει να συντονιστούν και να εκπονήσουν ένα κοινό σχέδιο μάχης ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων. Ο καθένας μόνος του είναι αδύναμος. Ο κοινός βηματισμός μας δυναμώνει και δίνει στους αγώνες μας περισσότερες πιθανότητες να νικήσουν. Με αυτή τη λογική στον αγώνα πρέπει να κληθούν να συμμετέχουν και οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια, λύκεια), οι φοιτητές, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου για τη διάσωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Οι κινητοποιήσεις των γονιών και των δασκάλων πρέπει άμεσα να στηριχτούν από ολόκληρη την κοινωνία. Η στήριξη πρέπει να είναι έμπρακτη. Συμμετέχουμε όσοι μπορούμε περισσότεροι στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι σύλλογοι της περιοχής μας.

Την Παρασκευή 6/6 στις 14:00 οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης, στην οδό Τσόχα 17-19 στους Αμπελόκηπους.

Την Τρίτη 10-6-2014 στις 18:30  οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της περιοχής μας οργανώνουν στην Πλατεία Γαρδένιας συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωση των συμπολιτών μας.

«Ξεκίνημα» Ζωγράφου
Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής