«Ξεκίνημα» Νίκαιας: ξεδιάντροπη στήριξη στον Ιωακειμίδη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του «Ξ» στη Νίκαια[1]

Βλέποντας κανείς το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, είναι λογικό να απορήσει. Στη Νίκαια, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει στις εκλογές του Ιούνη του 2012 το 37,85% των ψήφων, η δημοτική παράταξη «Κόντρα στο Ρεύμα», την οποία στήριξε (;), πήρε 10,92%, εκλέγοντας 5 δημοτικούς συμβούλους και τριπλασιάζοντας τη δύναμή της σε σχέση με το 2010. Όμως η αναντιστοιχία με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές βγάζει μάτι. Γιατί λοιπόν είχαμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Η δημοτική παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ…

Στις 22 Νοέμβρη 2013, σε κοινή τους συνεδρίαση οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας και Ρέντη αποφάσισαν ομόφωνα τη στήριξή τους στην Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα».

Και πράγματι ήταν μια πολύ σωστή επιλογή! Το «Κόντρα στο Ρεύμα», δημιουργήθηκε το 2009 και από τότε καταγράφει πλούσια δράση στην τοπική κοινωνία, με συνεχή παρουσία στις γειτονιές και στις κινηματικές πρωτοβουλίες της περιοχής. Ένα δημοτικό σχήμα πραγματικά ριζοσπαστικό, με ένα πρόγραμμα σύγκρουσης με τα Μνημόνια και τον Καλλικράτη.  Που δεν «στήθηκε» απλά για να κατέβει στις εκλογές και να εξαφανιστεί μετά, αλλά με διαρκή, μόνιμη και μαχητική στάση τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως έξω από αυτό.

Στις 25 Φλεβάρη, η συνέλευση του «Κόντρα στο Ρεύμα» εξέλεξε ομόφωνα ως υποψήφιο δήμαρχο της Κίνησης, τον επικεφαλής της και δημοτικό της σύμβουλο, Κώστα Παπαδόπουλο. Έναν σύντροφο αγωνιστή, που εξέφραζε το κινηματικό και μαχητικό προφίλ της παράταξης. Μια αριστερή υποψηφιότητα, που στηρίχτηκε από πολλές οργανώσεις και δυνάμεις της Αριστεράς [2].

Μήπως όμως το «αρνητικό» αποτέλεσμα είναι προϊόν αυτής της ριζοσπαστικότητας; Μήπως τελικά όσο πιο αριστερός είσαι, όσο πιο μαχητικό πρόγραμμα πάλης προβάλεις, όσο πιο αγωνιστικά χαρακτηριστικά έχεις, τόσο χειρότερα θα πας στις εκλογές; Μήπως πρέπει τελικά να είσαι μετριοπαθής για να μπορέσεις να πάρεις τους Δήμους;

…ή μήπως όχι;

Το να υπάρχουν τέτοια κατεβάσματα είναι θετικό για τη ριζοσπαστική Αριστερά και βοηθά την πάλη που δίνουν τα λαϊκά στρώματα για να ανατρέψουν τη μνημονιακή καταστροφή. Από την άλλη όμως, πραγματικά αριστερές υποψηφιότητες αποτελούν πρόβλημα και προκαλούν «πονοκέφαλο» σε μερικούς στενόμυαλους και επικίνδυνους «αριστερούς» γραφειοκράτες.

Στις 18 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε νέα συνέλευση των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας και Ρέντη στην οποία τέθηκε το ζήτημα συζήτησης και προσέγγισης με το νυν δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Ιωακειμίδη.

Ο Ιωακειμίδης εξελέγη στις εκλογές του 2010 με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ενώ σε αυτές τις εκλογές κατέβηκε υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ακολούθησε πιστά τις επιταγές κυβέρνησης και Τρόικα, εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές και στο Δήμο μας.

Είναι «απορίας άξιο» λοιπόν, με ποια λογική μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν θέμα στήριξης ή συνεργασίας με έναν εκπρόσωπο του κατεστημένου πολιτικού συστήματος και υλοποιητή των αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας. Όπως και να ‘χει, η συνέλευση αυτή αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη στήριξη του «Κόντρα στο Ρεύμα» και του επικεφαλής που αυτό θα εξέλεγε.

Αυτό που ακολούθησε όμως κανείς δεν θα το περίμενε. Οι διαφωνούντες και υπέρμαχοι της «προσέγγισης» με τον Ιωακειμίδη επιδόθηκαν σε ένα απίστευτα ξεδιάντροπο και ντροπιαστικό για τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς σαμποτάρισμα της υποψηφιότητας του Παπαδόπουλου. Με υπόγειο και ύπουλο τρόπο έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους έτσι ώστε το «Κόντρα στο Ρεύμα» να αποτύχει και να επανεκλεγεί ο τόσο αγαπητός τους Ιωακειμίδης.

Και εξηγούμαστε: μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζαν από το προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτια του Ιωακειμίδη!!! Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (με τα καρτελάκια της Δούρου στο πέτο) μοίραζαν την ημέρα των εκλογών ψηφοδέλτια του Ιωακειμίδη!!! Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Ιωακειμίδη και όχι τον Παπαδόπουλο, τον οποίο στηρίζουν απλά «μερικοί αριστεροί»!!!

Δεν μιλάμε για «μεμονωμένα περιστατικά». Μιλάμε για συνειδητό, διαρκές και ξετσίπωτο «σπρώξιμο» του υποψηφίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της υποψηφιότητας που ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα υποστήριζε!!!

Η ευκαιρία χάθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται

Η ευκαιρία να εκλεγεί ένας δήμαρχος αγωνιστής και όχι διαχειριστής του συστήματος και του Καλλικράτη χάθηκε όχι επειδή οι ριζοσπαστικές προτάσεις τρομάζουν τα λαϊκά στρώματα αλλά επειδή τρομάζουν τους βολεμένους γραφειοκράτες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ράβουν κουστούμια αναζητώντας μια θέση στην εξουσία. Όποια εξουσία και να είναι αυτή.

Το θράσος σας δεν έχει όριο «σύντροφοι». Η Αριστερά για την οποία παλεύουμε εμείς δεν έχει καμιά σχέση με το βούρκο στον οποίο έχετε κατρακυλήσει! Η δική μας Αριστερά είναι μέσα στους αγώνες και όχι σε κλειστές κομματικές αίθουσες. Η δική μας Αριστερά έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκφραστές, δεν τους στηρίζει, δεν τους δίνει το χέρι, δεν τους προσκυνά. Η δική μας Αριστερά έχει στον αξιακό της πυρήνα τον πολιτικό διάλογο, την κριτική και τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων, όχι την υπόγεια, κουτσομπολίστικη, ξεδιάντροπη και αναίσχυντη υπόσκαψη όσων διαφωνούν μαζί σας πολιτικά. Η δική μας Αριστερά θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Εσείς δεν θέλετε! Τόσο απλά, αυτή είναι η διαφορά μας…

Δηλώνουμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι στηρίξαμε και στηρίζουμε το «Κόντρα στο Ρεύμα» και τον Κώστα Παπαδόπουλο. Στηρίζουμε τη δύσκολη πορεία που έχει επιλέξει. Την πορεία της ριζοσπαστικής Αριστεράς, της αληθινής Αριστεράς. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθούμε μαζί πολλές φορές στο δρόμο και σε κοινούς αγώνες για να απαλλαγούμε οριστικά από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Και είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε, σε πείσμα όσων καπηλεύονται το Όνομα και την Ιστορία της Αριστεράς, βρομίζοντάς την με την παρουσία τους…

______________________
[1] Η ανακοίνωση αυτή ήταν έτοιμη από την προηγούμενη βδομάδα, όμως αφήσαμε να περάσει ο 2ος γύρος των εκλογών και οι ευρωεκλογές για να τη δημοσιεύσουμε για να μην επιτρέψουμε σ’ αυτούς που σαμποτάρουν πραγματικά τον ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι το «Ξ» υποσκάπτει τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ.
[2] Το «Κόντρα στο Ρεύμα» στήριξαν επίσημα με ανακοινώσεις τους η «Πρωτοβουλία των 1.000», το «Ξεκίνημα», το «Σχέδιο Β’», η «Παρέμβαση», η «Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη» και η ΑΡΑΣ (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα