«Ξ» Βόλου – κάλεσμα στους εργαζόμενους του υπ. Πολιτισμού Μαγνησίας για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας

Προκήρυξη της τοπικής οργάνωσης του «Ξ» στο Βόλο

                                   Συντονισμένοι απεργιακοί αγώνες με διάρκεια

                                  Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια και την κρίση τους

           ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 5 ΟΚΤΩΒΡΗ – ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες/οι
Εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση των σοσια-ΛΗΣΤΩΝ του ΠΑΣΟΚ μαζί με την τρόικα διαλύουν τις ζωές μας, χτυπούν ανελέητα το βιοτικό μας επίπεδο και ανατρέπουν κατακτήσεις δεκαετιών.
Μοναδικό τους μέλημα είναι να εξυπηρετήσουν τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους, που ενώ είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την κρίση, ζητάνε από  εμάς να πληρώσουμε τα σπασμένα, θυσιάζοντας το μισθό μας, τη δουλειά μας, την οικογένειά μας και τελικά την ίδια τη ζωή μας!! Και τώρα ζητάνε ακόμη πιο περισσότερα.

Ως τώρα μείωσαν μισθούς και συντάξεις. Έκοψαν δώρα και επιδόματα. Χτύπησαν και συνεχίζουν να χτυπούν την δημόσια Υγεία και Παιδεία με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Αύξησαν τον ΦΠΑ. Ξεπούλησαν και συνεχίζουν να ξεπουλάνε τα πάντα. Οδήγησαν την ανεργία  στο 20-25% – δουλειές δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Έβαλαν λουκέτα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομάγαζα. Διέλυσαν μισθούς και δικαιώματα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (παρότι σύμφωνα με τη δική τους παράλογη «λογική» για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι).

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά,  προχωράνε τώρα στα χαράτσια, τον κεφαλικό φόρο και αύριο στον φόρο κατοικίας! Αλλά δεν τους φτάνει θέλουν κι άλλα. Σχεδιάζουν απολύσεις σε όλο το δημόσιο τομέα! Δεν φτάνει που έχουμε χάσει το 30 με 40% του εισοδήματός μας, θέλουν να μας ρίξουν στον καιάδα της ανεργίας.

Μείωση οργανικών μονάδων κατά 30% – Προετοιμάζονται εφεδρείες και απολύσεις

Την περασμένη βδομάδα, με επιστολή του, ο  Ρέππας, ζητάει από κάθε υπουργείο να αποστείλει στοιχεία μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη, με στόχο τη «μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων».
Επιπλέον ζητάει στοιχεία για το προσωπικό που «θα μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας στην υπηρεσιακή τους μονάδα» καθώς και τις ανάγκες «που θα μπορούσαν να καλυφθούν με μετακίνηση υπαλλήλων από άλλες μονάδες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης».

Το ΥΠΠΟΤ ήδη ανακοίνωσε την συγχώνευση των Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με τις Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε Ενιαίες Εφορείες Αρχαιοτήτων ανά Περιφερειακή Ενότητα.  Οι συγχωνεύσεις αυτές καθώς και οι καταργήσεις οργανισμών θα έχουν αποτέλεσμα καταρχήν να μετακινηθούν υποχρεωτικά συνάδελφοι με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και τις οικογενειακές ανάγκες.
Αυτό είναι το λιγότερο.
Το πιο σημαντικό είναι ότι με τις συγχωνεύσεις, τις αλλαγές οργανισμών και τις καταργήσεις διευθύνσεων  προετοιμάζουν το έδαφος για να δημιουργηθεί «πλεονάζον προσωπικό» και ανοίγει ο δρόμος πρώτα για εφεδρείες και έπειτα για απολύσεις! 

Δεν θα γλιτώσει κανείς – Μονόδρομος ο αγώνας

Όσοι λένε και υποστηρίζουν ότι «εμείς θα γλιτώσουμε από τις εφεδρείες και τις απολύσεις» λένε ψέματα!
Όσοι απλοί εργαζόμενοι, καλοπροαίρετα, το ελπίζουν ή το εύχονται, πρέπει να δουν την αλήθεια κατάματα όσο σκληρή και αν είναι.
Η Τρόικα απαιτεί απολύσεις από τον δημόσιο τομέα! Ξεκίνησαν εδώ και καιρό με τους συμβασιούχους, τώρα πάνε στους ΟΤΑ, τις ΔΕΚΟ κλπ. Αύριο θα έρθει η σειρά του στενού δημόσιου τομέα.
Ο στόχος τους δεν είναι μόνο να μειώσουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Θέλουν να καταργήσουν τη μονιμότητα για να τσακίσουν το πιο ισχυρό κομμάτι του εργατικού κινήματος, τον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, που με βάση την μονιμότητα έχουμε  τη δυνατότητα να κατεβαίνουμε πιο εύκολα σε κινητοποιήσεις και να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.
Μην νομίζουμε ότι αν είμαστε ήσυχοι, πειθήνιοι, δεν παλέψουμε και δεν «σταμπαριστούμε», τότε θα απολύσουν τον διπλανό μας και θα τη γλιτώσουμε εμείς.
Αυτά τα ψέματα θα αρχίσουν να υπόσχονται οι διάφοροι αλλά κανείς δεν πρέπει να τους πιστέψει. Αν διώξουν το συνάδελφό μας δίπλα, αύριο θα έρθει και η δική μας σειρά. Αν καταργηθεί η μονιμότητα τότε όλοι μαζί θα χάσουμε.

Αγώνες με συντονισμό και διάρκεια για τους διώξουμε!

Πρέπει να αγωνιστούμε τώρα! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Όμως μια 24ωρη απεργία δεν φτάνει!

Η απεργία στις 5 Οκτώβρη (δημόσιο και ΔΕΚΟ) και η γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΥ) πρέπει να έχουν επιτυχία αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι δεν φτάνουν – στην πραγματικότητα είναι τουφεκιές στον αέρα από συνδικαλιστικές ηγεσίες γνωστές για την αναξιοπιστία τους.

Ο αγώνας μας σήμερα πρέπει να έχει ένα κεντρικό στόχο, ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Να φύγουν και αυτοί και η τρόικα και το μνημόνιο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να σταματήσουμε τη λαίλαπα. Και δυο 24ωρες απεργίες, από μόνες τους, δεν μπορούν να πετύχουν αυτό το στόχο.

Μέσα στους εργαζόμενους υπάρχει διάθεση για αντίσταση. Πολλοί εργαζόμενοι λένε, ποιο το νόημα να χάσουμε ένα ή δύο μεροκάματα, χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα; Αξίζει όμως, να χάσουμε ακόμα κι ένα ολόκληρο μηνιάτικο, αν είναι να τους στείλουμε μια και καλή από εκεί που ήρθανε και να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και τη ζωή μας.

Γι’ αυτό χρειάζονται απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια.
Για παράδειγμα επαναλαμβανόμενες 24ωρες, 48ωρες και ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας. Και όχι μόνοι μας. Αλλά σε συντονισμό με τους άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, της ΓΣΕΕ κλπ δεν μπαίνουν μπροστά να οργανώσουν αυτό τον αγώνα. Καλούν αυτές τις ντουφεκιές στον αέρα, σαν αποτέλεσμα δεν συμμετέχει ο κόσμος και μετά ρίχνουν το φταίξιμο σε εμάς τους εργαζόμενους και αυτό εντείνει την απογοήτευση.
Αυτή την κατάσταση πρέπει και μπορούμε να την σπάσουμε εμείς οι ίδιοι.
Να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια  μας.

• Να κάνουμε γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων του Μουσείου Βόλου και των άλλων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΤ στη Μαγνησία

• Να πάρουμε αποφάσεις που να καλούνε τα συνδικάτα να οργανώσουν κινητοποιήσεις και απεργίες με διάρκεια
• Να πάρουμε απόφαση να μαζέψουμε τα εκκαθαριστικά της εφορίας και να μην πληρώσουμε όλοι μαζί τα χαράτσια τις κυβέρνησης (έκτακτη εισφορά, τέλος ακίνητης περιουσίας κλπ) όπως το κάνουν ήδη πολλά πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελλάδα
• Να επιδιώξουμε να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους των υπόλοιπων φορέων του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ της περιοχής μας (εργαζόμενοι στους ΟΤΑ , εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και την εφορία, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ κοκ). Να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε για να κάνουμε κοινές κινητοποιήσεις έστω και τοπικά.
• Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο μαχητικές μορφές αγώνα πέρα από τα καθιερωμένα.  Εργαζόμενοι  στους ΟΤΑ προχώρησαν  την Τετάρτη (28/09/11) σε συμβολικές καταλήψεις Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας έκαναν κατάληψη του υπουργείου την περασμένη βδομάδα. Σε τέτοιες κινήσεις πρέπει να προχωρήσουμε και εμείς όταν αύριο μας στείλουν τους πρώτους καταλόγους με τις εφεδρείες και τις απολύσεις.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

[email protected], www.xekinima.org
τηλέφωνο επικοινωνίας 6932622017
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής