Ξανά για το θέμα των ξεχωριστών συγκεντρώσεων (στη ΔΕΘ)

Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Στο Βενιζέλο τα συνδικάτα, στην Αγ. Σοφίας οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής, στην Καμάρα η ΒΙΟΜΕ και ένα κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην Πλ. Αριστοτέλους το ΚΚΕ… Για άλλη μια φορά η διαδήλωση της ΔΕΘ δεν δίνει την εικόνα ενός ενωτικού και αποφασιστικού κινήματος αλλά μιας πολυδιάσπασης η οποία φτάνει σε κωμικοτραγικά επίπεδα όταν συζητιέται με ποιό τρόπο ΔΕΝ θα συναντηθεί η μία πορεία με την άλλη (δεν είναι δα και τόσο μεγάλο το κέντρο της πόλης…)!

Είναι κατά την γνώμη μας τραγικό την περίοδο της πιο μεγάλης επίθεσης στις ζωές μας η Αριστερά και το εργατικό κίνημα να μην μπορεί να βρει κάποια κοινά αιτήματα πάλης που να λειτουργήσουν συσπειρωτικά. Το κίνημα έχει ανάγκη την ενότητα: πως αλλιώς θα φανεί ο όγκος των διαδηλωτών; Πως αλλιώς θα φανεί η δέσμευση να στηρίξει ο ένας κλάδος τον άλλο;

Η πολυδιάσπαση λειτουργεί αποκαρδιωτικά και αποθαρρύνει κόσμο από το να κατέβει στο δρόμο.

Υπάρχουν βέβαια διαφορές και διαφωνίες μέσα στο κίνημα. Κανένα πρόβλημα δεν θα έπρεπε να δημιουργεί αυτό. Δεν θα συμφωνούσαμε με μια λογική που λέει ότι επειδή συμμετέχουμε στην ίδια πορεία πρέπει να στερούμαστε το δικαίωμα να διαδίδουμε και να φωνάζουμε τις απόψεις μας, έστω και αν είναι διαφορετικές από του διπλανού αγωνιστή. Εξάλλου, με αυτή την επαφή μπορεί ο καθένας να μάθει ποιές απόψεις προτείνονται και να καταλήξει ποιά είναι η καλύτερη για το κίνημα.

Η ανάγκη διαφοροποίησης από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία θα μπορούσε να καλυφθεί με ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις, οπού το κάθε μπλοκ μπορεί να συγκροτηθεί, να φωνάζει τα συνθήματα που το εκφράζουν, κτλ.

Οι προσυγκεντρώσεις θα μπορούσαν να καταλήγουν σε ένα σημείο και να ακολουθεί κοινή πορεία όλων (σωματείων που βρίσκονται σε φάση αναβρασμού και κινητοποιήσεων, τοπικών κινημάτων, λαϊκών συνελεύσεων, πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, κτλ). Δεν λέμε κάτι πρωτοφανές, αυτό γινόταν σε όλη την ιστορία του κινήματος πριν αρχίσει το ΚΚΕ να προωθεί την «μόδα» των ξεχωριστών συγκεντρώσεων.

Σε όποιες συσκέψεις και συναντήσεις συμμετέχει το Ξεκίνημα θέτει πάντα το θέμα της σημασίας των ενιαίων διαδηλώσεων, και αυτό κάναμε και φέτος. Δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Το Ξεκίνημα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5:30μμ Βενιζέλου με Εγνατία και συμμετοχή στη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 6:00μμ στο Αγ. Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει κοινή πορεία προς την Έκθεση.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα