«Ξ» Ζωγράφου: Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Της Ειρήνης Πλουμπίδη*
Από το blog του "Ξ" Ζωγράφου 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ζωγράφου με έγγραφο του προς το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί:

την «άμεση πρόσληψη μόνο Μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων που έχουν αποδυναμωθεί, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των υπηρεσιών»

Διεκδικεί επίσης να μην προχωρήσει ο Δήμος σε:

«καμία πρόσληψη οποιασδήποτε μορφής ελαστικής εργασίας.»

Είναι αυτονόητο ότι στηρίζουμε πλήρως το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου.

Ως Ξεκίνημα Ζωγράφου έχουμε καταψηφίσει όλες τις «προσλήψεις» με ελαστικές μορφές εργασίας που έχει φέρει για έγκριση η Διοίκηση του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την ίδια στάση θα κρατήσουμε και στη 2η συνεδρίαση του ΔΣ στις 20 Οκτωβρίου όπου η Δημοτική Αρχή φέρνει ως 3ο τακτικό θέμα την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας λίγων μηνών (ΙΔΟΧ-Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου) και του οποίου η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ.

Όσο οι Διοικήσεις των Δήμων «κλείνουν τις τρύπες» στους Δήμους με συμβασιούχους εργαζόμενους, ή με εργαζόμενους από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ και δεν αγωνίζονται για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τα προβλήματα θα διαιωνίζονται. Όλες οι βασικές υπηρεσίες των Δήμων προς τους Δημότες θα συρρικνώνονται και θα βρίσκονται διαρκώς στο χείλος του γκρεμού, κινδυνεύοντας να καταρρεύσουν εντελώς. Την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι θα απασχολούνται με μισθούς πείνας και με κουτσουρεμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου έχει «ορκιστεί» πολλές φορές πίστη στη «νομιμότητα». Γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους αυταπάτη ότι θα αγωνιστεί πραγματικά και θα διεκδικήσει μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όταν μιλάμε για αγώνα δεν εννοούμε την απλή αποστολή ενός εγγράφου στο Υπουργείο Εσωτερικών που να ζητά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπως έχει κάνει η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου. Εννοούμε ένα μαζικό κίνημα εργαζομένων και κατοίκων του Δήμου που να συμπεριλαμβάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας, διαδηλώσεις, απεργίες, κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου κ.α. Ένα κίνημα που να επιδιώκει να συνδεθεί και να συντονιστεί με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους άλλων Δήμων καθώς και με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων. Ένα κίνημα δηλαδή που να ασκεί πραγματική πίεση στην κυβέρνηση.

Άλλος δρόμος για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ως εργαζόμενοι και ως δημότες δεν υπάρχει. Κανείς δεν θα μας «χαριστεί» και δεν θα μας χαρίσει τίποτα.

_______________________
*Το Ξεκίνημα Ζωγράφου προχώρησε σε εκλογική συνεργασία με το «Κίνημα στην Πόλη» στις δημοτικές εκλογές του 2014. Η Ειρήνη Πλουμπίδη θα είναι δημοτική σύμβουλος για ένα χρόνο στα πλαίσια της ετήσιας εναλλαγής στη θέση του δημοτικού συμβούλου που έχει αποφασιστεί από το “Κίνημα στην Πόλη”.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα