«Ξ» Ζωγράφου: «Μαζί τα φάγαΝε»

Προκήρυξη της τοπικής οργάνωσης του Ξεκινήματος στου Ζωγράφου στην Αθήνα που μοιράζεται στις παρεμβάσεις αυτών των ημερών

Κάθε τόσο ένα νέο κύμα σκανδάλων ξεσπά. Σκάνδαλα που αποκαλύπτουν στην ελληνική κοινωνία ποιοι καταχράστηκαν το Δημόσιο Χρήμα, ποιοι κάνανε τεράστιες περιουσίες σε βάρος του ελληνικού λαού.

Δεν τα φάγαμε μαζί. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών μαζί με τους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι φταίμε για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η οικονομία της χώρας. Είναι ένα ακόμα από τα ψέματά τους. Προσπαθούν να δημιουργήσουν τύψεις και ενοχές στην κοινωνία για να μπορέσουν να περάσουν πιο εύκολα τα μέτρα τους. Μέτρα που βάζουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν για μια κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικές της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων τους – οι πολιτικές του κεφαλαίου.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Με 500 εκατομμύρια ευρώ ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο από το 2007 μέχρι το 2012, όταν ο διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) έδινε «δανεικά και …αγύριστα» σε μεγαλοεπιχειρηματίες όπως ο Δ. Κοντομηνάς (ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και άλλων επιχειρήσεων) ο Λ. Λαυρεντιάδης (προφυλακισμένος για το σκάνδαλο με την ProtonBank) και το ζεύγος K. ΓριβέαςΑ. Βάτσικα.

Κανένας από τους μεγαλοεπιχειρηματίες που βρίσκονται στη δίνη του παραπάνω σκανδάλου δεν έχει ξεπληρώσει ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια που πήρε. Κι’ όμως κυκλοφορούσαν ελεύθεροι – εκτός από τον Λαυρεντιάδη που τον πιάσανε για άλλο σκάνδαλο. Την ίδια στιγμή όταν ο μέσος πολίτης καθυστερήσει μερικές δώσεις στην τράπεζα ή στην εφορία κινδυνεύει να του κατάσχουν ότι έχει και δεν έχει.

Το σκάνδαλο του Τ.Τ. έχει και άλλες πτυχές – που δεν μπορούμε να αναπτύξουμε λόγω του περιορισμένου χώρου. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως τα «δάνεια» από το ΤΤ προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες είχαν όλα εγκριθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον κ. Προβόπουλο. Με δυο λόγια, ήταν η ίδια η κυβέρνηση που χάριζε τα χρήματα στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα ίδια κόμματα που είναι υπεύθυνα για τα παραπάνω σκάνδαλα έχουν σήμερα το θράσος να μας ζητούν θυσίες…

Εξοπλισμοί

Άλλο μεγάλο φαγοπότι γινόταν μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αγόραζε οπλικά συστήματα όχι με βάση τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά με βάση ποια πολυεθνική έδινε τη μεγαλύτερη μίζα.

Οι δανειστές «μας» που απαιτούν τη διάλυση της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων κοκ. δεν έχουν ζητήσει ποτέ μείωση των αμυντικών δαπανών… Δεν είναι τυχαίο. Οι ίδιοι που σήμερα μας δανείζουν για να μας «σώσουν», μας πουλάνε και τα όπλα. Είναι οι ίδιοι που δεκαετίες τώρα δίνανε μίζες σε πολιτικούς και στρατιωτικούς για να αγοράσουν με χρήματα του ελληνικού λαού όπλα ανεξάρτητα από το αν ήταν χρήσιμα ή όχι…

Ο Τομπούλογλου, ο Λιάπης και λοιποί μιζαδόροι

Μπροστά στα παραπάνω σκάνδαλα, οι μίζες του Τομπούλογλου και τα λεφτά από τα ΕΣΠΑ που έκανε εξοχικά ο Λιάπης (πρώην Υπ. Συγκοινωνιών) μοιάζουν με ψίχουλα. Ο Τομπούλογλου, στέλεχος της Ν.Δ. και διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού πιάστηκε στα πράσα να ζητά μίζα 25.000 από εταιρία στην οποία θα ανέθετε έργο στο νοσοκομείο. Κι’ αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Οι κάθε λογής Τομπούλογλου πλούτιζαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τα Δημόσια Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση όμως αντί να εκκαθαρίσει τη δημόσια υγεία από τους Τομπούλογλου επιλέγει να «κάνει οικονομία» κλείνοντας τον ΕΟΠΥΥ (τα εξεταστήρια και τα πολιυατρεία) κλείνοντας τα μισά Κέντρα Υγείας, χρεώνοντας 1 ευρώ ανά συνταγή ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, απελευθερώνοντας τις τιμές των φαρμάκων για τα οποία δεν απαιτείται συνταγή γιατρού κοκ.

Ένα σάπιο σύστημα

Υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα σύστημα σάπιο μέχρι το μεδούλι; Υπάρχει αμφιβολία ότι υπεύθυνοι γι’ αυτή τη σαπίλα δεν είναι μόνο οι Έλληνες μεγαλοκαρχαρίες αλλά και οι φίλοι τους στην Γερμανία, τις Βρυξέλλες και αλλού, που είτε ξέρανε και δεν μιλάγανε είτε μαζί τα τρώγανε; Γιατί, ας μην μας μιλούν απλά για ελληνικά σκάνδαλα όταν ήταν κατά κύριο λόγο γερμανικές επιχειρήσεις που αντί να καταγγείλουν τους διεφθαρμένους αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τους έδιναν μίζες για να κάνουν τις δουλειές τους.

Αυτοί οι «κύριοι», δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν, δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν τα εγκλήματά τους, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν τη σαπίλα τους και δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθούν!

Πρέπει να ανατραπούν μέσα από τη δική μας πάλη, τις δικές μας αντιστάσεις, τις δικές μας ψήφους!

Πρέπει να παλέψουμε για να φύγουν και να αντικατασταθούν από μια κυβέρνηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, μια κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία να είναι έτοιμη να συγκρουστεί με όλες αυτές τις πολιτικές, με όλα αυτά τα συμφέροντα και για να εφαρμόσει σοσιαλιστικές πολιτικές, στην υπηρεσία της κοινωνίας κι όχι των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των εργολάβων.

Μια κυβέρνηση που να είναι υπόλογη και να ελέγχεται από λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές βάσης, σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, ώστε να μην έχουμε επανάληψη των ίδιων φαινομένων.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής