«Ξ» Βόλου και Λάρισας: κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του κινήματος των Διοδίων

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Τετάρτη 15/1, την Παρασκευή 31/1 και τη Δευτέρα 10/2 στις 9:30 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας

Δελτίο Τύπου των οργανώσεων του Ξεκινήματος στο Βόλο και τη Λάρισα

Τις επόμενες εβδομάδες πάνω από 60 αγωνιστές που συμμετείχαν στο μαζικότατο κίνημα κατά των διοδίων σύρονται στα δικαστήρια. Είναι απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει τσακίσει με κάθε τρόπο όσους αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της, μια πολιτική που οδηγεί στη διάλυση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπους. Για αυτό οδηγεί στα δικαστήρια αγωνιστές που αντιστάθηκαν στα ληστρικά διόδια και στην εξίσου ληστρική παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους εργολάβους, για αυτό βγάζει παράνομες όλες τις απεργίες των τελευταίων μηνών, για αυτό καταστέλλει και ποινικοποιεί τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, για αυτό χτυπάει με λυσσαλέα βία κάθε κινητοποίηση.

Τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια είναι τα μόνα «επιχειρήματα» που απέμειναν στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον λαό που παλεύει για το δικαίωμα του στη ζωή. Την ίδια ώρα το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοτραπεζίτες και οι πολιτικοί τους φίλοι και υπηρέτες είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στην κλεψιά, τα σκάνδαλα και τις μίζες!

Τη στιγμή που ο λαός ξεπαγιάζει από το κρύο, τη στιγμή που οικογένειες ολόκληρες βρίσκονται στην ανεργία και δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε το καθημερινό ψωμί, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Για αυτό είναι απαραίτητο το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του προς κάθε αγωνιστή του μαζικού κινήματος που διώκεται! Γιατί στο πρόσωπο κάθε κατηγορούμενου δικάζεται το δικαίωμα όλων μας στη διαμαρτυρία και τη διεκδίκηση. Τα εργατικά σωματεία , τα κόμματα της Αριστεράς, οι μαζικές οργανώσεις και φορείς, οι λαϊκές συνελεύσεις και οι κοινωνικές/ πολιτικές συλλογικότητες πρέπει από κοινού να οικοδομήσουν ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που θα υπερασπιστεί όλους όσους και όσες διώκονται.

  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των αγωνιστών κατά των διοδίων.
  • Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.
  • Οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να είναι δημόσια περιουσία και όχι τσιφλίκι των μεγαλοεργολάβων.
  • Η ελεύθερη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας.
  • Κάτω η κυβέρνηση που υπηρετεί την οικονομική ελίτ και καταδυναστεύει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.
  • Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Τετάρτη 15/1, την Παρασκευή 31/1 και τη Δευτέρα 10/2 στις 9:30 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας.
Ξεκίνημα,
Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση,
13/01/2014
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής