«Ξ» Βόλου: αλληλεγγύη στους απεργούς της ΒΙΣ – όχι στις απολύσεις

Δελτίο Τύπου της οργάνωσης του «Ξ» στο Βόλο για τον απεργιακό αγώνα διαρκείας των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΒΙΣ
volos.xekinima.org

Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΣ! Να ανακληθούν οι απολύσεις!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους απεργούς της ΒΙΣ που για περισσότερο από ένα μήνα βρίσκονται σε απεργία διαρκείας με αίτημα να ανακληθούν οι 31 απολύσεις στο εργοστάσιο.

Ο αγώνας αυτός αφορά ολόκληρη τη Βολιώτικη κοινωνία και όχι μόνο τους 31 εργαζόμενους που πετιούνται στο δρόμο. Αν δεν υπάρχει δουλειά στα εργοστάσια και αν οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων στη βιομηχανία ισοπεδωθούν, όπως απαιτούν οι βιομήχανοι, τότε υποφέρει όλη η τοπική κοινωνία.

Είναι σαφές ότι η ΒΙΣ δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Οι βιομήχανοι έχουν αποφασίσει να τσακίσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο, όπου ακόμη ισχύει αυτό.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση χρειάζεται άμεσα συντονισμένη, ενωτική και μαχητική απάντηση από τους εργαζόμενους στη βιομηχανία. Επιπλέον απαιτείται ένα κοινό μέτωπο αγώνα των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων: αγροτιά, νεολαία, αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες. Τέλος, είναι απολύτως απαραίτητη μια συνολική πολιτική απάντηση στην βαθιά κρίση του συστήματος και τον μνημονιακό «μονόδρομο».

www.xekinima.orgwww.volos.xekinima.org[email protected]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής