Κρίσιμες εκλογές στο Υπουργείο Εργασίας – 26 & 27 Ιούνη

Του Ν. Μποσινάκου
μέλους ΔΣ Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας
Υποψηφίου με την Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων

Στις εκλογές του Συλλόγου των Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουνίου, θα ψηφίσουν 600 περίπου υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να εκλέξουν το νέο ΔΣ του Συλλόγου αλλά και 21 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.

Στο απερχόμενο ΔΣ την πλειοψηφία κατέχει η ΠΑΣΚ (4 έδρες), με αντιπολίτευση το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ΑΣΥ-ΑΠ (3 έδρες) και την ΔΑΚΕ (2 έδρες).

Στις επικείμενες εκλογές εκτός της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ θα συμμετέχουν η Α.Ρ.Σ.Υ. (που αποτελεί εξέλιξη του Ενωτικού Ψηφοδελτίου ΑΣΥ-ΑΠ) και το ΠΑΜΕ (ως Αγωνιστική Συσπείρωση).

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνέλευση Υπαλλήλων (Α.Ρ.Σ.Υ) είναι ένα σχήμα που διαμορφώθηκε τους τελευταίους 3 μήνες και στο οποίο συμμετέχουν κυρίως πρώην μέλη της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας (που δρα από το 2006) της Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων (με δράση από το 2011) αλλά και ανένταχτοι που δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά συνδικαλιστικά .

Τις τελευταίες ημέρες, τα μέλη της Α.Ρ.Σ.Υ έρχονται σε επαφή με τους συναδέλφους στους περισσότερους χώρους δουλειάς, ακούγοντας τα προβλήματα, τις ιδέες και τις προτάσεις τους και συνδιαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον Σύλλογο αλλά και για το Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα της επόμενης περιόδου. Οι συζητήσεις είναι εξαιρετικά γόνιμες και ουσιαστικές.

Δείτε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα Δράσης της ΑΡΣΥ καθώς και την ιδρυτική της διακήρυξη.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα