Κρίση ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη (8/9/2010) προέκυψε ότι δεν υπάρχει συναίνεση για τις υποψηφιότητες α) Αλαβάνου, β) Μητρόπουλου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας Αττικής.

Στην προσπάθεια ενωτικής διεξόδου κατατέθηκε πρόταση οκτώ μελών της Γραμματείας για υποψηφιότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα. Από το ΔΗΚΚΙ και μέλη της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κατατέθηκε πρόταση υποψηφιότητας για τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και από τη Μαρία Φραγκιαδάκη, τις δυνάμεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής και μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΝ για τη Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια στη Β’ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές. Ο ΣΥΝ ενημέρωσε για την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής του Επιτροπής υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αν κάποια ενωτική πρόταση εξασφαλίσει τη συναίνεση του όλου ΣΥΡΙΖΑ, θα την υποστηρίξει, με προτεραιότητα στην πρόταση για τον σ. Θ. Δρίτσα. Τα 8 μέλη της Γραμματείας υποστήριξαν ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για υπέρβαση του αδιεξόδου μέσα από την υποστήριξη της υποψηφιότητας του σ. Δρίτσα. Ωστόσο, προ του αδιεξόδου κατατέθηκε πρόταση να συνεχιστεί η διαβούλευση σήμερα Πέμπτη το πρωί, σε μια ύστατη προσπάθεια για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη πρωί, παρουσία και των τριών υποψηφίων (Ν. Βαλαβάνη, Θ. Δρίτσας, Π. Λαφαζάνης). Διαπιστώθηκε ότι η υποψηφιότητα Παναγιώτη Λαφαζάνη έγινε ομοφώνως αποδεκτή από τα παρόντα μέλη της Γραμματείας, εκπροσώπους συνιστωσών και ανεντάχτων.

Στη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκθέτοντας τις απόψεις του επανέλαβε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση υποψηφιότητάς του. Ετόνισε, επίσης, την ανάγκη να επιμείνουμε στη διερεύνηση μιας ενωτικής λύσης για το ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια ύστατη προσπάθεια, ο προεδρεύων της συνεδρίασης απευθύνθηκε στις δυνάμεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με το αίτημα να συνεχιστεί η διαβούλευση και να μην ανακοινωθεί νη υποψηφιότητα του σ. Αλέκου Αλαβάνου. Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν υπήρξε, η υποψηφιότητα του σ. Αλαβάνου ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου και οι περαιτέρω προσπάθειες για αναζήτηση ενωτικής υποψηφιότητας αντικειμενικά έλαβαν τέλος. 

Αθανασίου Κώστας (ΡΟΖΑ)

Γιαννόπουλος Τάκης (Ξεκίνημα)

Κοσμάς Πάνος (Κόκκινο)

Μαντάς Παναγιώτης (ΔΗΚΚΙ)

Μαστρογιαννόπουλος Τάκης

Μπανιάς Γιάννης (ΑΚΟΑ)

Σπαθής  Μάκης

9/9/2010

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα