Κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας από τις δυναμικές συγκεντρώσεις για το ΚΕΘΕΑ [φώτο+βίντεο]

Ρεπορτάζ από το «Ξ»

Σήμερα Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις 12μμ έγιναν, σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν μονάδες και λειτουργούν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο, πρόκειται να διορίσει έμμισθο Διοικητικό Συμβούλιο και θέτει σε κίνδυνο την όλη λειτουργία του κέντρου (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν πολλές εκατοντάδες άτομα έξω από το Υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη πάνω από 250 στην πλατεία Αριστοτέλους, στα Γιάννενα περίπου 150 στην κεντρική πλατεία ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στις άλλες πόλεις. Εργαζόμενοι, θεραπευόμενοι, γονείς και αλληλέγγυοι έκαναν έναν μεγάλο κύκλο όπου μέσω της συγκινητικής διαδικασίας της «κραυγής» φώναξαν δυνατά ότι οι ίδιοι και το ΚΕΘΕΑ «είναι εντάξει».

***

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν εργαζόμενοι, η υπόθεση είναι «κομμένη» από τα κανάλια. Ακόμα και η ΕΡΤ δήλωσε πως στις 12μμ θα πρέπει να βρίσκεται αλλού, με αποτέλεσμα το κάλεσμα της Αθήνας να μεταφερθεί μισή ώρα νωρίτερα.

Στις συγκεντρώσεις βρέθηκαν και εργαζόμενοι σε άλλα προγράμματα απεξάρτησης που θεωρούν ότι η επίθεση στο ΚΕΘΕΑ είναι η «πρώτη πράξη» και ότι θα ακολουθήσουν επιθέσεις σε όσες δομές θεωρεί η κυβέρνηση ότι δεν εντάσσονται στο συντηρητικό και νεοφιλελεύθερο πλαίσιο λειτουργίας που προωθεί.

***

Το «Ξ» βρέθηκε μαζί με τους εργαζόμενους και τους θεραπευόμενους στις συγκεντρώσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων, ενάντια στην επίθεση που δέχεται το ΚΕΘΕΑ και τα προγράμματά του. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την απόσυρση της επίμαχης ΠΝΠ, αλλά και για την ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης!

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις.

Αθήνα
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Γιάννενα
Γιάννενα
Γιάννενα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα