Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: επίσχεση εργασίας και πορείες διαμαρτυρίας

Του Γιάννη Σκόρδου, νοσηλευτή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στο κρατικό Νίκαιας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Αφορμή για αυτή μας τη στάση είναι οι μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών του νοσηλευτικού παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού. Για την ακρίβεια οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες για τον Μάρτιο ενώ το υπόλοιπο προσωπικό δεν έχει λάβει τις υπερωρίες για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο—Απρίλιο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας σαν ένα πρώτο βήμα διεκδίκησης των δεδουλευμένων μας. Στη συνέχεια και λόγω της μη καταβολής των υπερωριών πάρθηκε απόφαση για κλείσιμο της εφημερίας, απόφαση που τέθηκε σε ισχύ από τις 23/5. Στο διάστημα αυτό, τις μέρες που το νοσοκομείο εφημερεύει,  εισάγονται στις κλινικές μόνο τα πολύ επείγοντα περιστατικά, παράλληλα όλες οι υπόλοιπες τακτικές διαδικασίες που αφορούν στην ιατρική-νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών και την διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων διεκπεραιώνονται με προσωπικό ασφαλείας.

Είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι δεν επιδιώκουν με αυτά τα μέτρα να στραφούν ενάντια στην τοπική κοινωνία. Αντίθετα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή κ.λ.π. προσπαθούμε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη. Αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει και μέχρι στιγμής δείχνει να κατανοεί και να συμπαραστέκεται στα αιτήματα μας.  

Από την πλευρά μας ζητάμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της τοπικής  κοινωνίας, των ασθενών και των συγγενών τους. Υποστηρίζοντας τους αγώνες μας, προασπίζουν το δικαίωμα τους στην παροχή ποιοτικότερης δωρεάν δημόσιας περίθαλψης, δίνοντας τη μάχη στο πλάι των εργαζομένων, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, προστατεύουν το ίδιο Νοσοκομείο τους.    

Προς αυτή την κατεύθυνση και με απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης,  2/6/10 την προηγούμενη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε πορεία στην Πέτρου Ράλλη κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό στους πεζούς και στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Επιπλέον για την προσεχή Τετάρτη 9/6 έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας την οποία έχει κληθεί να υποστηρίξει και η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. 

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε την απαράδεκτη στάση ορισμένων μελών του προεδρείου του Δ.Σ. του σωματείου, που προσπάθησαν να μποϊκοτάρουν ανοικτά τις διαδικασίες και τις αποφάσεις της τελευταίας γεν συνέλευσης, επικαλούμενοι δήθεν παρατυπίες σε σχέση με το καταστατικό. Τα συγκεκριμένα μέλη – καθόλου τυχαία – ανήκουν στην Π.Α.Σ.Κ.Ε.  που απ’ ότι φαίνεται αρχίζει να μη βλέπει με πολύ καλό μάτι την συνέχιση των κινητοποιήσεων τώρα… που πρασίνισε ο ήλιος. Ευτυχώς οι εργαζόμενοι δε μάσησαν, η συνέλευση έγινε κανονικά και ο αγώνας συνεχίζεται…                                 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα