Κοινοί αγώνες Ελλήνων και μεταναστών

Άλλος ένας νέος για τους μετανάστες. Ο 4ος τα τελευταία 8 χρόνια. Και δεκάδες ρυθμίσεις.

Όμως για τους μετανάστες ο κανόνας παραμένει «κάθε φέτος και χειρότερα».

Ο υπ. εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος, αρμόδιος για τα ζητήματα μετανάστευσης, δίνει το δικό του ρεσιτάλ αντιμεταναστευτικών ρυθμίσεων, αλαζονείας και υποκρισίας.

Δεν λέει κουβέντα για τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ, μορφώνονται εδώ και όχι μόνο δεν τους παρέχεται η υπηκοότητα, αλλά ούτε καν ένα απλό πιστοποιητικό γέννησης από τις ελληνικές αρχές!!

Συντηρεί τις υπηρεσίες των μεταναστών ανεπαρκείς με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται τόσο οι μετανάστες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία παίρνουν την άδεια παραμονής τους ληγμένη (!!), όσο και οι έλληνες εργαζόμενοι σ’ αυτές που αδυνατούν να τα φέρουν πέρας. Κατά τα άλλα η κοροϊδία των συμβασιούχων συνεχίζεται! Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ίδιου του υπουργείου εσωτερικών από τους 177.931 μετανάστες που αιτήθηκαν άδεια παραμονής το 2006 είχαν εκδοθεί μόνο 32.708!!

Όχι μόνο αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που εισφοροδιαφεύγουν αρνούμενοι να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους μετανάστες, αλλά θεσμοθετεί την σταδιακή αποδέσμευση τους από αυτή την υποχρέωση. Για να συνεχίσουν ανενόχλητοι να βάζουν μέσα τα ταμεία!

Με περισσό θράσος απαιτεί από τους μετανάστες για να πάρουν άδειες παραμονής μεγαλύτερης διάρκειας (π.χ. 5ετία) να πάνε στα μόλις 48 (!!) ειδικά σχολικά τμήματα που θα ανοίξουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τα οποία θα χωρούν –άκουσον άκουσον- τον ασύλληπτο αριθμό των 3.000 μεταναστών!!

Δημιουργεί την Εθνική Επιτροπή Μετανάστευσης με 29 εκπρόσωπους –στην πλειοψηφία τους διορισμένοι από υπουργεία και το κράτος- με ελάχιστους εκπροσώπους κοινωνικών φορέων (μέχρι και η εκκλησία έχει θέση!) και κανέναν εκπρόσωπο μεταναστών!!

Και για κερασάκι το διορισμένο από τον ίδιο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο πρόεδρος του Α.Ζαβός, δημοσιεύει έρευνες για το πόσο επωφελήθηκε το εμπόριο (λέγε με έμποροι), το ΑΕΠ (λέγε με κρατικά ταμεία), και η αγορά εργασίας (λέγε με εργοδότες) από την μετανάστευση.

Όλα τα παραπάνω συναρτούν τελικά την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Για το ελληνικό εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, την αριστερά, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα δεν υπάρχει άλλος δρόμος: πρέπει να σχεδιάσουν τη δική τους μεταναστευτική πολιτική. Της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων. Της ταξικής ενότητας. Των κοινών αγώνων. Της κοινής οργάνωσης.

Χριστίνα Ζιάκα

______________

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα