Κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων συνέχεια

Σχόλιο από το «Ξ»

Ψηφίστηκε χθες το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούσε τα προαπαιτούμενα για την της αποταμίευσης της δόσης Ιανουαρίου.

Το πολυνομοσχέδιο αυτό ήρθε να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα μνημονιακά μέτρα που προωθούν τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Στο συγκεκριμένο νόμο τώρα, προβλέπεται η τιτλοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, ως εγγύηση στους πιστωτές σε περίπτωση μη εξόφλησης των τοκογλυφικών δανείων.

Δηλαδή αν σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος οι δανειστές έχουν το δικαίωμα, και σύμφωνα με την υπαγωγή των δανειακών συμφωνιών στο αγγλικό δίκαιο, κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας!

Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται επίσης περικοπές κονδυλίων για τα επόμενα τρία χρόνια σε ΟΤΑ, νοσοκομεία και άλλους δημόσιους φορείς αλλά και η λήψη άμεσων μέτρων στην περίπτωση που κάποιος οργανισμός (Υπουργείο, ΟΤΑ) ξεφύγει από τους μνημονιακούς στόχους.

Μέτρων που φορτώνουν επιπλέον βάρη στα λαϊκά στρώματα, όπως απολύσεις, μετατάξεις, αύξηση της δημοτικής φορολογίας.

Επίσης, τα έσοδα του δημοσίου από μετοχές που διαθέτει σε δημόσιες επιχειρήσεις, πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές τοκογλύφους! Την ίδια στιγμή βέβαια, η κυβέρνηση εξαίρεσε τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής από την επιβολή φόρου πολυτελείας.

Το πολυνομοσχέδιο (350 σελίδων) πέρασε με τη μορφή κατεπείγοντος και αποτελείται από έξι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε εκδώσει πριν ένα μήνα σχεδόν η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση πέρασε το πολυνομοσχέδιο στα γρήγορα και στα κλεφτά (μέσα στο Σαββατοκύριακο), έχοντας παράλληλα φροντίσει να στρέψει την προσοχή του κόσμου στην επίθεση στα γραφεία της και τα υποτιθέμενα άντρα τρομοκρατών της Βίλας Αμαλίας και Σκαραμαγκά.

Όσο προχωράει και βαθαίνει η κρίση και οι πολιτικές λιτότητας, τόσο τα αστικά-κοινοβουλευτικά εμπόδια θα παραμερίζονται, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι κυβερνώντες σέβονται τη δημοκρατία –ακόμα και αυτή τη λειψή ψευτο-δημοκρατία που έχουμε– μόνο όσο αυτή δεν αποτελεί εμπόδιο στην επιβολή των σκληρών αντιλαϊκών τους πολιτικών.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα