Κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας και απολύσεων στην ACS

Μέσα στις γιορτές του Πάσχα η A.C.S. η μεγαλύτερη επιχείρηση στον κλάδο των ταχυμεταφορών, προχώρησε στην απόλυση τριών (3) ακόμη συναδέλφων.

Αυτές οι απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις οκτώ (8) απολύσεις του 2007, καθώς και σε μια σειρά έντεχνα σχεδιασμένων σποραδικών άλλων απολύσεων στο διάστημα που μεσολάβησε.

Έρχονται επίσης να προστεθούν στις απολύσεις της Πάτρας το Νοέμβρη του 2008 και σε κάθε απόλυση στα franchise καταστήματα της A.C.S., καθώς μητρική και πράκτορες βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία σε ότι αφορά την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Για μας όλες αυτές οι απολύσεις δεν είναι «μεμονωμένα» περιστατικά, αλλά αφορούν κάθε εργαζόμενο/η και γίνονται στα πλαίσια σχεδιασμών.

Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα μόνη μας επιλογή είναι η αντίσταση και η ανατροπή των σχεδίων τους.

Είναι πραγματικά προκλητικό να μας μιλούν για κρίση όταν η A.C.S. για το έτος 2008 ανέβασε τον κύκλο εργασιών της (πωλήσεις 87 εκ ευρώ) και τα κέρδη της (μικτά αποτελέσματα 16 εκ ευρώ) καταγράφοντας νέα ρεκόρ.

Εκτός από την A.C.S., τόσο η SPEEDEX, η Γενική Ταχυδρομική, η UPS, η DHL και όλες οι ανταγωνίστριες εταιρείες του κλάδου ανακοινώνουν κάθε χρόνο ανοδικές πορείες κύκλου εργασιών και κερδών.

Ούτως ή άλλως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε στο παιχνίδι της έντεχνα σχεδιασμένης και πολυδιαφημισμένης «κρίσης» τους.

Η συντονισμένη δράση των εργαζομένων του κλάδου έχει πετύχει σημαντικές νίκες: ανάκληση απολύσεων, επαναπροσλήψεις, άμεση καταβολή δεδουλευμένων, καλύτερες συνθήκες εργασίας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:

Οι συλλογικές αντιστάσεις είναι ο μόνος φραγμός στη στρατηγική των απολύσεων.

Στον κλάδο προγραμματίζεται μεγάλη ανάπτυξη, δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος.

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.


Εργαζόμενοι – εργαζόμενες στις Ταχυμεταφορές

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα