Κλείσαμε τη Χρυσή Αυγή – Θα κλείσουμε και την Πατριωτική Συμμαχία

Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της Χρυσής Αυγής όπου αναγγελόταν η απόφαση του Φύρερ γραμματέα της Ν.Μιχαλολιάκου για “αναστολή κάθε πολιτικής δραστηριότητας του κόμματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- Λαϊκός Σύνδεσμος”.

Αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε μια σειρά συζητήσεων και ερωτημάτων για το που το πάει η Χρυσή Αυγή, για το αν ξεμπερδέψαμε με αυτούς και κυρίως για το πως θα συνεχίσουν την δράση τους.

Αυτό που είναι σίγουρα είναι ότι σε αυτή τη φάση η Χρυσή Αυγή σταμάτησε την αυτόνομη δράση της και θα συνεχίσει να λειτουργεί μέσα από τις γραμμές της Πατριωτικής Συμμαχίας.

Το πώς ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς. Πάντως δύο πράγματα είναι σίγουρα:

1. Το “κρύψιμο” των φασιστών μέσα σε ένα πιο σοβαροφανές και κυριλέ πολιτικό σχήμα αποτελεί ήττα για τους ίδιους και νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα

2. Ο αγώνας ενάντια στο νεοφασισμό συνεχίζεται με την πάλη για τη διάλυση και της “Πατριωτικής Συμμαχίας”.

1. Είναι οριστικό ότι έκλεισε η Χρυσή Αυγή;

Σίγουρα έκλεισαν τα γραφεία της στην οδό Σολωμού 74 και σταμάτησε η έκδοση της εφημερίδας της και η δημόσια δράση της. Συνεχίζει να κυκλοφορεί το ομώνυμο θεωρητικό της περιοδικό, το περιοδικό ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ για την νεολαία και να διατηρεί την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο.

Ο Μιχαλολιάκος στην ομιλία του σε εκδήλωση της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (Π.Σ) στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ στις 18/12 ανέφερε: ” Τελειώνοντας την αναφορά μου στην Πατριωτική Συμμαχία τονίζω ότι την στηρίζω όχι σαν Ν.Μιχαλολιάκος, αλλά σαν χρυσαυγίτης. Και αυτό σημαίνει ότι την στηρίζω και θα την στηρίζω όσο δεν είναι αντίθετη με τις αρχές και τις ιδέες της Χρυσής Αυγής…. Θέλω στο σημείο αυτό να σας τονίσω ότι η Χρυσή Αυγή σαν κίνημα ιδεολογικό θα συνεχίσει να υπάρχει…”

2. Τι είναι η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ;

Ένα πολιτικό σχήμα που δημιούργησε η Χρυσή Αυγή τον Μάρτιο του 2004. Εχει σαν βασικό κορμό μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στο πολιτικό της συμβούλιο όπως είναι ο Δ.Ζαφειρόπουλος νυν γραμματέας της ΠΣ και εκδότης της εφημερίδας της Ελεύθερος Κόσμος, ο υπεύθυνος συνδρομών της εφημερίδας Δ.Παπαγεωργίου κ.α. Να σημειωθεί ότι ο Ζαφειρόπουλος καταδικάστηκε το 2001 για επίθεση σε βάρος μελών του ΣΕΚ ενώ ο Παπαγεωργίου φέρεται σαν πιθανός συμμέτοχος στο μαχαίρωμα του φοιτητή μέλους του Κόκκινου Π.Χρυσού το Νοέμβρη του 2002.

Στις ευρωεκλογές του 2004 η ΠΣ συμμετείχε και πήρε 10.618 ψήφους( 0.17%). Εχει 9 γραφεία σε 8 πόλεις της Ελλάδος.

Ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής με την προσθήκη παλιών μελών της χουντικής ΕΠΕΝ (Σ. Ζουρνατζής – ευρωβουλευτής της ΕΠΕΝ το 1984) και διαφωνούντων του ΛΑΟΣ.

3. Τι σημαίνει για το κίνημα η αναστολή δράσης της Χρυσής Αυγής;

Μια σημαντική νίκη που ήταν αποτέλεσμα 12 χρόνων αντιφασιστικής δράσης. Από τις 10/1/93 που πρωτοκυκλοφόρησε η εφημερίδα των νεοφασιστών είχαμε εκατοντάδες διαδηλώσεις, ανοικτές εκδηλώσεις και εκδόσεις υλικού που κατάφεραν να περιθωριοποιήσουν σε τέτοιο βαθμό τους φασίστες ώστε να αναγκαστούν να κλείσουν σταδιακά το 50% των γραφείων τους πανελλαδικά, να παίρνουν λίγες ψήφους στις εκλογές όποτε κατέβηκαν μόνοι τους (σημ. 7264ψ. στις ευρωεκλογές του 94 και 5000ψ. στις βουλευτικές του 1996), να ματαιώνουν ανοικτές συγκεντρώσεις τους (για την Πρωτομαγιά το 1998, για το Λεπέν το 2000, στην Αθήνα το 2005 κ.α.) με αποκορύφωμα την ματαίωση της πιο μεγάλης εκδήλωσης που ετοίμαζαν επί 6 μήνες, δηλαδή την πρώτη πανευρωπαϊκή νεοφασιστική κατασκήνωση όπου ανέμεναν 1000 νεοφασίστες από 8 χώρες της Ευρώπης, το Σεπτέμβρη του 2005.

Το ότι οι φασίστες αναγκάζονται να κλείσουν τα γραφεία τους και την εφημερίδα τους αποτελεί την πιο σημαντική μέχρι σήμερα ήττα για αυτούς που δεν έχει ξανασυμβεί σε καμία χώρα της Ευρώπης. Σε Γερμανία και Βέλγιο είχαμε νεοφασιστικές οργανώσεις που τέθηκαν εκτός νόμου από το κράτος και συνέχισαν τη δράση τους αλλάζοντας όνομα. Εδώ οι νεοφασίστες έκλεισαν το “μαγαζί” χωρίς το κράτος να τους θέσει εκτός νόμου. Αντίθετα τους θεωρούσε -με τη βούλα του Αρειου Πάγου από το 1993- νόμιμο πολιτικό κόμμα. Άλλωστε, σύμφωνα και με το βιβλίο του πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής και αμετανόητου εθνικοσοσιαλιστή Χ.Κουσουμβρή, η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται σαν παρακλάδι του κρατικού μηχανισμού και οι Μιχαλολιάκος, Ζαφειρόπουλος και Παναγιώταρος “κολλητοί” της ασφάλειας και προμηθευτές -στην περίπτωση του Παναγιώταρου- των ενδυμάτων των σωμάτων ασφαλείας!!

Όχι πως είχαμε αμφιβολίες αλλά είναι άλλο πράγμα να το λέμε εμείς και άλλο να το ομολογούν οι ίδιοι οι φασίστες.

4. Ήταν οι αναρχικοί και οι μολότοφ που έκλεισαν τα γραφεία των φασιστών;

Από το 1993 που κυκλοφόρησε η Χρυσή Αυγή έγιναν πάνω από 15 τέτοιου είδους επιθέσεις στα γραφεία και στα βιβλιοπωλεία των φασιστών στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Θες/νίκη. Το μόνο που κατάφεραν κάποιες από αυτές ήταν να οδηγήσουν τους φασίστες σε αλλαγή γραφείων γιατί οι παλιοί ιδιοκτήτες φοβόντουσαν και τους έδιωχναν. Αντίθετα τις 2 φορές που οι φασίστες ανέστειλαν ουσιαστικά τη δράση τους ήταν το 1998 μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Δ. Κουσουρή και το φθινόπωρο του 2005. Κοινό χαρακτηριστικό και των 2 περιπτώσεων ήταν η μαζική αντίδραση του κινήματος στην πρώτη περίπτωση με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του Κουσουρή και τη δεύτερη με αφορμή το φεστιβάλ μίσους που σχεδιαζόταν να γίνει στο Μελιγαλά της Μεσσηνίας από 16-18/9/05. Και όταν λέμε μαζικό κίνημα εννοούμε χιλιάδες διαδηλωτές το 1998 και μαζικός ξεσηκωμός φορέων και διαδηλώσεις σε όποιο σημείο πήγαν να κάνουν την κατασκήνωση το 2005. Στην περίπτωση μάλιστα της νεοφασιστικής κατασκήνωσης οι αναρχικοί το μόνο που έκαναν για την ματαίωσή της ήταν μια συγκέντρωση σε άσχετο μέρος και ημέρα (στην Πάτρα) και βεβαίως μπάχαλα από ένα κομμάτι τους, μετά το τέλος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην Αθήνα στις 17/9 όπου έδωσαν το αναγκαίο υλικό στα κανάλια για να θάψουν το μήνυμα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και της ματαίωσης των σχεδίων των φασιστών και να προβάλλουν τα συνήθη επεισόδια μερίδας αναρχικών με την αστυνομία

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία επίθεση με μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 19/11 είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό με σφαίρες από όπλο νεοφασιστών 2 νέων για τους οποίους δεν κινητοποιήθηκε κανείς καθώς η κοινωνία το αντιμετώπισε σαν πόλεμο 2 συμμοριών και όχι σαν δολοφονική πρόκληση των χρυσαυγιτών.

5. Τι έχουν προγραμματίσει οι φασίστες για το μέλλον;

Το Δεκέμβρη συμμετείχαν σε διεθνή συνάντηση στη Βιέννη όπου ιδρύθηκε το Ευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο που στοχεύει σε κάθοδο στις προσεχείς ευρωεκλογές και περιλαμβάνει εκτός από την ΠΣ όλα τα “λουλούδια” του νεοφασιστικού ευρωπαϊκού μπαξέ όπως το γερμανικό NPD, την ιταλική Forza Nuova, την ισπανική La Falange και τη ρουμανική Nuoea Drapta.

Στις 28/1 προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Αθήνα για τα 10 χρόνια από τα γεγονότα των Ιμίων.

Έχουν αποφασίσει κάθοδο στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2006 και έχουν αρχίσει και ανακοινώνουν τους υποψηφίους τους σε περιοχές που θεωρούν κάστρα (π.χ. Λακωνία).

Τέλος, θα συνεχίσουν τη δράση τους στα γήπεδα με την Γαλάζια στρατιά και στη νεολαία με το Μέτωπο Νεολαίας.

6. Πως θα συνεχιστεί από δω και πέρα ο αγώνας ενάντια στους φασίστες;

Με την αποκάλυψη των πολιτικοϊδεολογικών θέσεων της ΠΣ που αποτελούν ραφιναρισμένο περιτύλιγμα των εθνικοσοσιαλιστικών θέσεων της Χρυσής Αυγής. Με την εξήγηση ότι πίσω από τα συνθήματα για “λαϊκό και κοινωνικό εθνικισμό” και για “Ελλάδα που θα ανήκει στους έλληνες” κρύβονται οι ναζιστικές φυλετικές θεωρίες, το κυνήγι οποιουδήποτε δεν ανήκει στην άρια φυλή, το όραμα της επαναφοράς δικτατορικών καθεστώτων τύπου Μεταξά και Παπαδόπουλου και αντιδραστικές απόψεις για τις γυναίκες, τους μετανάστες και τις μειονότητες.

Πίσω από τις γραβάτες και τις κυριλέ εμφανίσεις των ηγετικών στελεχών της ΠΣ κρύβονται αμετανόητοι τραμπούκοι που έχουν πάρει μέρος σε εκατοντάδες επιθέσεις – μερικές εκ των οποίων με όπλα και μαχαίρια- σε βάρος μεταναστών, αριστερών πολιτών ή μέλη μειονοτήτων.

Με την κινητοποίηση του μαζικού κινήματος για τη ματαίωση φασιστικών εκδηλώσεων και το μαύρισμά τους σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση τολμήσουν να κατέβουν.

Με την πάλη για την πολιτική απομόνωση και τη διάλυση της Πατριωτικής Συμμαχίας και της φυλλάδας Ελεύθερος Κόσμος και όλων των παρόμοιων σχηματισμών (Γαλάζια Στρατιά, Μέτωπο Νεολαίας κ.ο.κ.).

Τάκης Γιαννόπουλος

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα