Κινητοποίηση γονέων και παιδιών για τα σχολεία – κοντέινερ στην Καισαριανή

Ρεπορτάζ του «Ξ»

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές, όχι μόνο δε μερίμνησαν για την επίλυση διαπιστωμένων προβλημάτων, αλλά τα διόγκωσαν με τις πολιτικές τους επιλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφαρμογή της διετούς προσχολικής αγωγής που δρομολογήθηκε σε μία σειρά Δήμους, χωρίς καμία πρόβλεψη για τις απαραίτητες κτηριακές υποδομές, για στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό και εργαζόμενους καθαριότητας αλλά και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών.

Στην Καισαριανή, μεγάλος αριθμός νηπίων θα φιλοξενηθεί σε λαμαρινένια κουτάκια (containers) που εγκατέστησε η δημοτική αρχή για να καλύψει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα 20 – 25 παιδάκια να πρέπει να στοιβαχτούν μέσα σε «αίθουσες» των 20 τετραγωνικών.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη, γονείς από τα νηπιαγωγεία της Καισαριανής πραγματοποίησαν παρέμβαση στο δημαρχείο αμέσως μετά τον «αγιασμό», απαιτώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την ασφάλεια και την αξιοπρεπή φιλοξενία των παιδιών στα σχολεία. Επίσης, παιδιά από τα νηπιαγωγεία πραγματοποίησαν ένα δρώμενο στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου καταστρέφοντας μινιατούρες λυόμενων αιθουσών.

Τους γονείς και τα παιδιά υποδέχτηκαν δύο αστυνομικοί ενημερώνοντας τους πως ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας δεν δέχονται να τους δουν όλους και ότι θα δέχονταν μόνο μία αντιπροσωπεία στο γραφείο τους. Ο αντιδήμαρχος, που κατά τη διάρκεια του «αγιασμού» δεν απάντησε σε κανένα από τα αγωνιώδη ερωτήματα των γονέων και τους κάλεσε στο δημαρχείο για μία «ουσιαστική» συζήτηση, λίγα λεπτά αργότερα αρνούνταν να τους δει και κάλεσε την αστυνομία να τους περιμένει…

Οι πέντε γονείς που ανέβηκαν στο δημαρχείο (συνοδευόμενοι από ένοπλο αστυνομικό) έθεσαν τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει για να πάρουν μια «αποστομωτική» απάντηση από τον Δήμαρχο:

«είστε περιοδεύων θίασος, φύγετε αμέσως από το Δημαρχείο μου».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί καλούσαν σε ενίσχυση των δυνάμεων τους για να διασφαλίσουν την τήρηση της «τάξης» (λίγα λεπτά αργότερα μία μοτοσυκλέτα με δύο ακόμα αστυνομικούς έφτασε στο σημείο). Αμέσως μετά την επεισοδιακή συνάντηση, οι γονείς πραγματοποίησαν συνέλευση – ενημέρωση στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα τους – πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας. Η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας σε όλες τις βαθμίδες που προωθείται από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή της Καισαριανής δε θα μείνει αναπάντητη.

7,037ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,088ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
368ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής