Κινητοποίηση εργαζομένων Ψυχικής Υγείας στις 17 Ιούλη

Δελτίο Τύπου 13 συνδικαλιστικών φορέων που καλούν σε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη,  17 Ιούλη, 9.00 πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή δεν μπορούμε να μένουμε παρατηρητές στην κατάρρευση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και στη διάλυση κάθε προσπάθειας που καταβάλλουμε είκοσι και πλέον χρόνια για να αποτελέσει παρελθόν το σκάνδαλο της Λέρου” και να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας στη χώρα μας.

Επειδή πιστεύουμε ότι οι πιέσεις και οι υποχρηματοδοτήσεις των φορέων Ψυχικής Υγείας από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχουν σαν τελικούς αποδέκτες τους ψυχικά ασθενείς, τις οικογένειες τους και τους εργαζόμενους που τους υποστηρίζουν.

Επειδή η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συστηματικά, εδώ και χρόνια, αρνείται να δώσει μια λύση στο πρόβλημα που το ίδιο έχει δημιουργήσει και αθετεί προκλητικά κάθε δέσμευση και υπόσχεση του, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού κου Γ. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, μετά από την κινητοποίηση που οργανώθηκε από το Δίκτυο «ΑΡΓΩΣ» στις 18 Ιουνίου 2008, υποσχέθηκε την καταβολή των οφειλόμενων μισθών σε δεκαπέντε ημέρες.

Επειδή το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αντί να αναγνωρίσει τις προσπάθειες των χαμηλά αμειβομένων εργαζομένων – λειτουργών ψυχικής υγείας, οι οποίοι έχουν συμβάλλει όχι μόνο ώστε να βγει η χώρα μας από τον "ψυχιατρικό μεσαίωνα" αλλά και να παρουσιάσει έργο αναγνωρισμένο από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αναγκάζει έμμεσα τους εργαζόμενους σε αποχωρήσεις αφού δεν αντέχουν να εργάζονται απλήρωτοι για μήνες.

Επειδή όχι μόνο παραμένουμε απλήρωτοι για διαστήματα που φθάνουν και τους έξι μήνες αλλά δεν υπάρχει και καμιά πρόβλεψη για το πότε θα καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί μας.

Θα συγκεντρωθούμε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008 και ώρα 9.00 π.μ. για να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά:

– την άμεση ανάληψη από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των ευθυνών της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την έμπρακτη δέσμευση της για την υποστήριξη του έργου μας και την εξασφάλιση της συνέχειάς του.

– την άμεση καταβολή των οφειλόμενων μισθών σε όλους τους εργαζόμενους στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας των φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Έξω από το Υπουργείο Υγείας θα στήσουμε το πρώτο αντίσκηνο και θα προειδοποιήσουμε ότι, αν δεν επιλυθούν άμεσα τα αιτήματά μας, σε μελλοντική κινητοποίηση θα εγκατασταθούμε για όσο διάστημα χρειασθεί στον συγκεκριμένο χώρο.

-Σωματείο Εργαζομένων στο Περιβολάκι (6977177173)


-Σωματείο Εργαζομένων Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ψυχαργώ Αττικής


-Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων (6932906429)


-Σωματείο Εργαζομένων σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας «ΕΛΠΙΔΑ»


-Σωματείο Εργαζομένων ΕΨΥΚΑ (6974028607)


-Σωματείο Εργαζομένων ΕΨΥΚΑ Δράμας


-Σωματείο Εργαζομένων Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Λάρισας (6937044344)


-Σωματείο χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας «Αυτοεκπροσώπηση»


-Εργαζόμενοι στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.


-Εργαζόμενοι στη Μετάβαση


-Εργαζόμενοι στο Νέστωρ


-Εργαζόμενοι στην ΠΕΨΑΕΕ


-Εργαζόμενοι στο Ίρις Πάτρας

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα