Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο 30/1 στο υπουργείο Παιδείας – κάλεσμα Συντονιστικού Ωρομίσθιων Αναπληρωτών

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 30/1 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, 12:00

Συντονιστικό Ωρομίσθιων – Αναπληρωτών

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το Υπουργείο Παιδείας, αρχίζοντας από την κατηγορία μας ως ελαστικά εργαζομένων εκπαιδευτικών, επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου το δικαίωμα της αναρρωτικής άδειας και να ποινικοποιήσει την ασθένεια και την κύηση.

Με το πρόσχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής νομοθετεί το διαρκή φόβο της απόλυσης σε περίπτωση που διανοηθούμε να αρρωστήσουμε σ’ ένα χειμώνα που θερίζουν οι ιώσεις, το κρύο χωρίς θέρμανση εντός και εκτός σχολικών αιθουσών σε αρκετές περιπτώσεις, η περιπλάνηση πολλών συναδέλφων σε δύο και τρία σχολεία.

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σε πάνω από 2.000 έχουν ανέλθει – συμφωνα με στοιχεία των ΕΛΜΕ και του ίδιου του Υπουργείου – τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ χιλιάδες σχολεία είτε υπολειτουργούν είτε παραποιούν με τις υποδείξεις του Υπουργείου το αναλυτικό πρόγραμμα και την εκπαιδευτική νομοθεσία είτε στοιβάζουν τους μαθητές τους και συμπτύσσουν άρον – άρον τμήματα.

Το σχολείο της αναλγησίας, των περικοπών και της ημιμάθειας, το σχολείο του ΔΝΤ και των μνημονίων, σε όλο του το μεγαλείο.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΣ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

το μέλλον μας στο δημόσιο σχολείο φαντάζει σύντομο ανέκδοτο. Η αύξηση του ωραρίου συνεπάγεται απίστευτο φόρτο για τους εν ενεργεία συναδέλφους και αδιοριστία για μας, ύστερα από χρόνια ανασφάλειας και περιπλάνησης. Η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε απολύσεις και χειραγώγηση, ενώ θα μας ενοχοποιήσει για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ο κυνισμός του Υπουργείου δεν πρέπει να μείνει αναπάντητος. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να προσχωρήσουμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις πανελλαδικά, να αναγκάσουμε το Υπουργείο να αποσύρει την εγκύκλιο της ντροπής για τις αναρρωτικές μας άδειες και να τεθεί προ των ευθυνών του για τα κενά στα σχολεία. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, ήρθε η ώρα που το ποτήρι ξεχείλισε.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής