Κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 (για τον Νίκο Αβούρη στην Πάτρα), την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 (για τον Νίκο Αβούρη Αθήνα), την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ

14-12-2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου και συνδικαλιστή, μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων Νίκου Αβούρη, έξω από το Οικοτροφείο του Ίρις Αχαϊας, με την υποστήριξη των σωματείων της περιοχής  και άλλων τοπικών φορέων.

15-12-2010

1η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 9πμ έξω από τα γραφεία της Διοίκησης της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ «ΙΡΙΣ»ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ 20 ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (θα λάβετε και μέιλ με χάρτη για τη σχετική διεύθυνση))  ενάντια στην παράνομη απόλυση του Νίκου Αβούρη.

2η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11πμ για την απεργιακή διαδήλωση έξω από το Υπουργείο Υγείας όπου θα συναντηθούμε με τους εργαζόμενους των κέντρων πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και κέντρων για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων για να πορευτούμε όλοι μαζί συντονισμένα στη συνέχεια.

__________

1.Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων στις 26 Νοεμβρίου 2010 αποφασίσαμε ομόφωνα να συμμετέχουμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόλυση του συνδικαλιστή Νίκου Αβούρη, έξω από το οικοτροφείο του Ίρις Αχαίας (14-12-2010) και έξω από τα Γραφεία της διοίκησης της Εταιρίας «Ίρις» στην Αγία Παρασκευή (15-12-2010). 

Αν και η διοίκηση έχει λάβει πληθώρα ψηφισμάτων υπέρ του Νίκου Αβούρη από άλλα Σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πάτρας, σύσταση από την Επιθεώρηση Εργασίας Αχαϊας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου, και έπειτα από τη δημοσιοποίηση της συνδικαλιστικής δίωξης σε μια σειρά από έντυπα, ραδιοφωνικά αλλά και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, εκείνη μοιάζει να σφυρίζει αδιάφορα για το θέμα. Εμείς, όμως, θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε την απαράδεκτη στάση της συγκεκριμένης διοίκησης και θα αυξήσουμε την πίεσή μας με κάθε μέσο.

Επόμενος σταθμός λοιπόν έξω από το οικοτροφείο της Εταιρείας στην Αχαΐα στις 14 Δεκεμβρίου και κάτω από τα γραφεία της Διοίκησης της Εταιρείας «Ίρις» στις 15 Δεκέμβρη. Θα είναι σημαντικό να είμαστε εκεί όσο το δυνατό περισσότεροι για να δείξουμε ότι οι απολύσεις και μάλιστα συνδικαλιστών δεν γίνονται αποδεκτές όσο κι αν οι νέες συνθήκες και τα νέα μέτρα τις ενθαρρύνουν. Θα εξυπηρετήσουμε με αυτοκίνητα των μελών μας σε περίπτωση που οι συγκοινωνίες εκείνη την ημέρα δεν θα διευκολύνουν.

2. Για τις 15 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά από την Αγία Παρασκευή θα συναντηθούμε στο κέντρο της Αθήνας έξω από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθούμε μαζί με άλλα σωματεία που δραστηριοποιούνται σε φορείς ψυχικής υγείας αλλά και κέντρα πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και στη συνέχεια με το σύνολο των εργαζομένων για να αντιδράσουμε δυναμικά ενάντια σε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και πρόκειται να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που διαλύουν στην κυριολεξία κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί, που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, που συρρικνώνουν την παιδεία και την υγεία. Οι δικές μας υπηρεσίες, κομμάτι του πενιχρού κοινωνικού κράτους που υπήρχε, απειλούνται περισσότερο από ότι τα τελευταία χρόνια, που ήταν ιδιαιτέρως δύσκολα έτσι κι αλλιώς, μια και βλέπουμε να περικόπτονται τα κονδύλια για την υγεία και να κλείνουν νοσοκομεία.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν προωθούν και δε συντονίζουν τους αγώνες προκειμένου να δοθεί μια προοπτική ανατροπής της φρικτής αυτής επίθεσης εναντίον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας, βλ. ΓΣΕΕ που δεν έχει κηρύξει απεργία εδώ και 6 μήνες και δε σχεδιάζει καμιά συνέχεια σε αγώνες. Ο πρόεδρός της μετά από απαράδεκτες δηλώσεις και μια σειρά από ξεπουλήματα των εργατικών αγώνων κάνει και κρυφές συναντήσεις με όσους χτυπούν τους εργαζόμενους (επιτέλους αντιδρούν και στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ και προωθούν συνέδριο).

Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας και να συντονιστούμε με τα πρωτοβάθμια σωματεία για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για νικηφόρους αγώνες. Η 15η Δεκέμβρη έχει κηρυχτεί ως ημέρα δράσης από τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων ως μια κίνηση συντονισμού των αγώνων των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη αφού παντού πια υπάρχει αναβρασμός, όπως στην Ιρλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αγγλία, Τσεχία.


 Διεκδικούμε:

– Την καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία

– Τη μηναία καταβολή των μισθών μας στο εξής

– Τη διατήρηση όλων των εργασιακών θέσεων με συμβάσεις αορίστου χρόνου στο χώρο της ψυχικής υγείας. Θα αντισταθούμε σε κάθε απόλυση όπως αυτή του Νίκου Αβούρη

– Την απρόσκοπτη χρηματοδότηση και συνέχιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης

– Την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους

– Την προάσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

– Την κατάργηση όλων των μέτρων που προέρχονται από την Τρόικα για τη δήθεν καταπολέμηση του χρέους και των ελλειμμάτων

Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)      

Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6977229152, email: [email protected]     

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,200ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα