Κινητοποιήσεις για τα πρώην στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη

Ζούμε στη Θεσσαλονίκη, την πόλη με μικρότερο ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο. Μόλις 2,4 τετραγωνικά μέτρα αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο, όταν ο κατώτατος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 10 τετραγωνικά μέτρα και πόλεις όπως το Αμστερνταμ με 27 τ.μ., η Βιέννη με 20 τ.μ., η Σόφια με 15 τ.μ., η Ζυρίχη με 35 τ.μ., μας δείχνουν πόσο μακριά από το στόχο βρισκόμαστε.

Τον ίδιο καιρό η Θεσσαλονίκη κατακτά έναν ακόμα θλιβερό τίτλο, της πιο μολυσμένης ατμοσφαιρικά ευρωπαϊκής πόλης.

Οι χώροι των πρώην στρατοπέδων αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για να αλλάξουμε την πόλη μας προς το καλύτερο. Τα πρώην στρατόπεδα μπορούν να αποτελέσουν πνεύμονες πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να αποτρέψουμε το ξεπούλημά τους για οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση προς όφελος ολίγων.

Ελάτε μαζί μας στη διεκδίκηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για μας και τα παιδιά μας. Ελάτε να προστατεύσουμε τους τελευταίους ελεύθερους χώρους πρασίνου της πόλης.

  • Σάββατο 15 Ιουνίου,11:00 π.μ. ενώνουμε και διεκδικούμε με τα ποδήλατά μας τα πρώην στρατόπεδα της Δυτικής Θεσσαλονίκης (από το Ζιάκα έως το Καρατάσιου).
  • Κυριακή 16 Ιουνίου, 7:30 μ.μ. πεζοπορεία από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά έως το Καρατάσιου (όπου εκεί θα ακολουθήσει συναυλία).

ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα