Κίνα: εκστρατεία για την απελευθέρωση της Shen Mengyu και των συνδικαλιστών της Jasic Technology

Στις 11 Αυγούστου η γνωστή Κινέζα αριστερή συνδικαλίστρια Shen Mengyu, απήχθη βίαια από ασφαλίτες και από τότε αγνοείται η τύχη της. Η απαγωγή-εξαφάνιση της είναι συνέχεια του κύματος καταστολής που ξέσπασε εναντίον των εργαζομένων της «Jasic Technology» της πόλης Shenzhen. Το «έγκλημα» της Shen Mengyu και των εργαζομένων, είναι η γενναία και επίμονη εκστρατεία τους για να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο και δημοκρατικό επιχειρησιακό σωματείο.

Η «Jasic Technology» απασχολεί 1.000 εργαζόμενους και κατασκευάζει ρομποτικά χέρια και ηλεκτρονικές συγκολλητικές μηχανές. Ο ιδιοκτήτης της, Jia Lei, και ο μάνατζερ προσωπικού, Guo Liqun, είναι εκπρόσωποι στο Λαϊκό Κογκρέσο της Shenzhen, μια καρικατούρα τοπικής κυβέρνησης του «Κομμουνιστικού» Κόμματος Κίνας, που δεν εκλέγεται από κανένα!

Σαν αποτέλεσμα η τοπική αστυνομία κάνει χάρες στα αφεντικά της «Jasic»… Όπως για παράδειγμα, όταν στις 27/7 συνέλαβαν και βασάνισαν 30 πρωτοπόρους εργαζόμενους της επιχείρησης, οι 14 εκ των οποίων τελούν ακόμα υπό κράτηση. Όπως με τη συνεχή παρακολούθηση των εργαζόμενων που βρίσκονται μπροστά στον αγώνα, αλλά και όλων των αλληλέγγυων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και πολλοί φοιτητές της περιοχής.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται περίεργα εδώ στην Ελλάδα, αλλά στην Κίνα τα πιο αυτονόητα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα αποτελούν ζήτημα ζωής και θανάτου…

Οι σύντροφοι/συντρόφισσες μας στο chinaworker.info καλούν μαχητικά συνδικάτα και συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της «Jasic Τechnology» απαιτώντας δημόσια την απελευθέρωση της Shen Mengyu και των άλλων κρατούμενων εργατών. Η αναγνώριση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην Κίνα, θα κριθεί από τους δικούς τους αγώνες, αλλά και από τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας.

Για να στηρίξετε τον αγώνα των εργατών της Jasic Technology

  1. Εκτυπώστε την παραπάνω εικόνα σε μέγεθος Α3
  2. Κρατήστε τη και τραβήξτε φωτογραφία
  3. Στείλτε τη στο [email protected] και θα το δημοσιεύσουνε

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα