Κέρκυρα: Καμία ανοχή σε κάθε ομοφοβικό – σεξιστή – ρατσιστή

Απόφαση μαζικής συνέλευσης που καλέστηκε από την Queer Corfu (αντι-ομοφοβική, αντισεξιστική και body positive ομάδα) αφορμή περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα σε πάρτι που έγινε στο χώρο του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Τα ξημερώματα Σαββάτου 6/02/2016, στην καφετέρια «Λουνάτικο», που βρίσκεται στo χώρο του παλαιού Ψυχιατρείου, όπου συστεγάζεται το Ιόνιο Πανεπιστημίου, ομάδα νεαρών «ματσό» Κερκυραίων τραμπούκισε στοχευμένα φοιτητή του Πανεπιστημίου λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Πιο συγκεκριμένα, ένας εξ΄ αυτών απείλησε την σωματική του ακεραιότητα, λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσει μαχαίρι και δηλώνοντας, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα είχαν την πλήρη συγκάλυψη της Κερκυραϊκής κοινωνίας.

Η Queer Corfu – αντι-ομοφοβική/ αντισεξιστική και body positive ομάδα – καθώς και αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, καταδικάζουμε κάθε διάκριση με βάση το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την εθνικότητα και κάθε πράξη που διέπεται από ρητορικές μίσους (φασισμός, ρατσισμός), όπως αυτή που συνέβη, ιδιαίτερα εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας που προωθεί την ελεύθερη σκέψη, έκφραση και ύπαρξη. Απεναντίας, υποστηρίζουμε τον αυτοπροσδιορισμό, την διαφορετικότητα και κάθε πράξη που αντικατοπτρίζει αυτά τα αδιαπραγμάτευτα ιδεώδη.

Καλούμε:

  • Την Ακαδημαϊκή κοινότητα και τη Κερκυραϊκή κοινωνία να μη σιωπήσει, να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές υποστηρίζοντας τις προσπάθειες διεκδίκησης ίσων και θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.
  • Τις συλλογικότητες και φορείς – είτε εδρεύουν στην Κέρκυρα, είτε όχι – και ευαισθητοποιούνται στην υποστήριξη των δικαιωμάτων της LGBTQI+ κοινότητας,  να υποστηρίξουν μελλοντικές μας δράσεις και να συνδράμουν στον αγώνα της κοινότητας.
  • Σε ανοιχτή συνέλευση για να αποφασιστούν περαιτέρω δράσεις την Τετάρτη 17/2 και ώρα 5μμ στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ι. Θεοτόκη 72).

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα