Σήμερα, 7/11, Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στην Κέρκυρα:

Ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για τη Δημιουργία Αντιφασιστικού Συντονισμού στην Κέρκυρα»

Στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Μέρας Αντιφασιστικής Δράσης που έχει οριστεί από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά, διοργανώνουμε Αντιφασι­στι­κό Φεστιβάλ στην Κέρκυρα, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η Πανευρωπαϊκή Μέρα Αντιφασιστικής Δράσης (8 Νοέμβρη) όπως αποφασίστηκε κατά την Πανευρω­παϊ­­κή Αντιφασιστική Συνάντη­ση που έλαβε χώρα στις 11-13 Απρίλη 2014 στην Αθήνα, αναφέρεται στην επέτειο της Νύχτας των Κρυστάλλων, το γνωστό πογκρόμ της ναζιστικής Γερμανίας εις βάρος των Εβραί­ων στις 9/11/1938. Ήδη έχουν προγραμμα­τιστεί διάφορες εκδηλώσεις, δράσεις και συναυλίες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Θεωρούμε ότι η ύπαρξη ενός μαζικού αντιφασιστικού κινήματος είναι απαραίτητη σε μια περίοδο που η ακροδεξιά σημειώνει μεγάλη άνοδο. Απώτερος στόχος μας είναι η συγκρότηση ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου στην Κέρκυρα με μόνιμο χαρακτήρα και πολυμορφία δράσεων. Το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ θα περιλαμ­βάνει, μεταξύ άλλων, συζητή­σεις, προβολές ταινιών, ζωντανή μουσική, δρώμενα και έκθεση φωτογραφίας.

Καλούμε φορείς, συλλογικότητες και άτομα που ενδιαφέρο­νται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση του αντιφασιστικού φεστιβάλ να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας. Σημειώνουμε επίσης πως στο φουαγιέ του πανεπιστημίου θα υπάρχει χώρος ώστε κάθε ενδιαφερόμενη συλλογικότητα να μπορεί να προσκομίσει το δικό της αντιφα­σιστικό υλικό.

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι
Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας
Σωματείο Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας
Πρωτοβουλία Ενάντια σε ό,τι μας Ξεπουλάει και μας Υποτάσσει
Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας-Μουσειολογίας
ΕΑΑΚ Ιονίου Πανεπιστημίου
Ρωγμή Αριστερή Κίνηση Αμφισβήτησης
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας
Ξεκίνημα Κέρκυρας
Λέσχη Ισπανόφωνου Κινηματογράφου
ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα