Κερατέα: Έκαψαν το «Άπαρτο Κάστρο»! Συνεχίζουμε τον αγώνα!

 

Κάτοικος Κερατέας

Άγνωστοί(;) ξημερώματα Τρίτης περιέλουσαν με πετρέλαιο το χώρο, τοποθέτησαν γκαζάκια, έβαλαν φωτιά και κατάφεραν να καταστρέψουν ολοσχερώς το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» στο μπλόκο της Κερατέας.

Το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» ήταν το σπιτάκι που φτιάξαμε οι κάτοικοι της Κερατέας κατά τη διάρκεια του αγώνα των 4,5 μηνών ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης να φτιάξει ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου. Πάνω στη λεωφόρο Λαυρίου, λίγα μέτρα μακριά από το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο του Οβριοκάστρου το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» έγινε το κέντρο αντίστασης και συνάντησης των κατοίκων της Κερατέας ενώ εξελίχθηκε σε σύμβολο αυτού του ηρωικού αγώνα.

Στους τοίχους του «Άπαρτου» υπήρχαν μέχρι πρόσφατα φωτογραφίες από τις μάχες στην Κερατέα, αποκόμματα από εφημερίδες, προκηρύξεις και καλέσματα αντίστασης, εκθέσεις και ζωγραφιές μαθητών για το πως αυτοί έζησαν το κίνημα.

Ακόμα και μετά τον αγώνα οι κάτοικοι συνεχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε, να κάνουμε μαζώξεις και συνελεύσεις για να οργανώσουμε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στο ΧΥΤΑ αλλά και να συζητήσουμε πολλά άλλα θέματα, όπως την οργάνωση της αντίστασης ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, την κινητοποίηση του κόσμου της Λαυρεωτικής σε πορείες και διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας και πολλά άλλα. Στο «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» οι συνελεύσεις των κατοίκων προσπάθησαν όλο αυτό διάστημα να δώσουν το έναυσμα για συνέχιση του περυσινού κινήματος, διοργανώνοντας εκδηλώσεις όπως πρόσφατα εκείνη της επετείου από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα στις 11 Δεκέμβρη του 2010 που περιλάμβανε ομιλίες, συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις κ.α.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα οι κυριακάτικες συνελεύσεις στο «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» είχαν αποκτήσει ειδικό περιεχόμενο. Αυτοί που συμμετείχαμε δεν θεωρούμε ότι ο αγώνας έχει λήξει νικηφόρα για τους κατοίκους.

Αμφισβητήσαμε την αμφιλεγόμενη πρόταση της γραμματείας και της δημοτικής αρχής επειδή αφήνει ανοικτά ζητήματα όπως το αν η Λαυρεωτική θα διαχειριστεί μόνη της τα απορρίμματα της και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό (εργοστάσιο καύσης; ΧΥΤΑ; ΧΥΤΥ;).

Όπως και να έχει το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» εξελίχθηκε σε σύμβολο συνέχισης του αγώνα και μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή. Έτσι κι αλλιώς η ουσία της εξέγερσης των κατοίκων δεν ήταν η εισβολή των ΜΑΤ καθαυτή αλλά η αντιμετώπιση του προβλήματος της χωροθέτησης ΧΥΤΑ και της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Από ότι φαίνεται αυτή η διάθεσή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα και να τον οργανώσουμε δημοκρατικά, μέσα από συνελεύσεις και συναντήσεις ενόχλησε πολλούς. Σίγουρα εκείνους τους τραμπούκους που πίστεψαν ότι αν κάψουν το σύμβολο του αγώνα και το χώρο συναντήσεων («ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ») θα καταστείλουν και τον ίδιο των αγώνα και τη συνέχισή του.

Όμως η προσπάθειά τους θα αποδειχθεί μάταιη! Οι κάτοικοι της Κερατέας είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε! Οι προσπάθειες καταστολής του κινήματος της Κερατέας μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Αυτή την Κυριακή, ακόμα και πάνω στις στάχτες του «ΑΠΑΡΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» θα συναντηθούμε σε νέα συνέλευση για να ξαναφτιάξουμε το χώρο και να συζητήσουμε την πορεία του αγώνα!

Δελτίο τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τον εμπρησμό του «ΑΠΑΡΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας

Σήμερα 17 Ιανουαρίου 2012, στην Κερατέα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα εκφράζει τον θυμό και την αγανάκτηση όλων για τον εμπρησμό από τραμπούκους του Άπαρτου Κάστρου, στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας και ενημερώνει το λαό της Λαυρεωτικής ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί ως την τελική του δικαίωση.

Και αυτή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, καθώς και όσες Κυριακές ακόμα θα χρειαστεί, εμείς θα είμαστε όλοι εκεί, με ή χωρίς στέγη.

Μια σειρά από γεγονότα, με αποκορύφωση τον εμπρησμό αυτό χτες τα μεσάνυχτα, δείχνουν την επιμονή της Κυβέρνησης, των εργολάβων και των φίλων τους ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ με κάθε τρόπο.

Το Άπαρτο Κάστρο ήταν, είναι και θα παραμένει στις καρδιές όλων μας.
Ο αγώνας συνεχίζεται….

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων της Λαυρεωτικής

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα