Κατάληψη του Δημαρχείου Αθήνας από τους Συμβασιούχους! 4ωρη στάση εργασίας και πορεία αύριο στις 11.30!

Η απόλυτα δικαιολογημένη οργή των 2500 συμβασιούχων στο Δήμο Αθήνας οι οποίοι απολύονται για να προσλάβει άλλους  – συγκεκριμένα 800 – η νέα αρχή του Δήμου που ελέγχεται από τον κ. Καμίνη του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε στην κατάληψη του Δημαρχείου μετά την χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο.

Οι συμβασιούχοι κράτησαν την κατάληψη όλη νύχτα και σήμερα συνεχίζουν, οργανώνοντας μάλιστα καλύτερα την αποψινή βάρδια και με διαρκή περιφρούρηση του χώρου.

Τα σωματεία των «μόνιμων» εργαζομένων (με συμβάσεις αορίστου) στο Δήμο συνεδρίασαν χτες, στον υπό κατάληψη χώρο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συμβασιούχους και αποφάσισαν:

4ωρη στάση εργασίας, αύριο Τετάρτη, 11.00 με 15.00

συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κοτζιά στις 11.30

πορεία στο υπουργείο εσωτερικών

συνέχιση της κατάληψης με παρουσία ισχυρών δυνάμεων συμβασιούχων στο χώρο της κατάληψης.

Το Ξεκίνημα καλεί σε πλήρη στήριξη του αγώνα των συμβασιούχων και της κατάληψής τους, με κάθε μέσο. Με συμμετοχή στις πορείες, ψηφίσματα συμπαράστασης από άλλους εργατικούς χώρους, επέκτασης των καταλήψεων σε άλλους δήμους και από άλλους συμβασιούχους, άσκηση πίεσης στις μεγάλες ομοσπονδίες, και συνομοσπονδίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για να προσφέρουν ουσιαστική στήριξη και όχι μόνο λόγια υπέρ του αγώνα των συμβασιούχων.

Στη συνέχεια ακολουθεί το κείμενο της απόφασης των Σωματείων των Εργαζομένων του Δήμου της Αθήνας.

________________________________

Απόφαση Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων

Tα Σωματεία του Δήμου Αθηναίων που έχουν την ευθύνη του αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας συνήλθαμε σήμερα 22/3/11 στον υπό κατάληψη χώρο του Δημαρχείου της Αθήνας με συμμετοχή και των εκλεγμένων εκπροσώπων των συμβασιούχων και αποφασίσαμε ομόφωνα:

Συνέχιση της κατάληψης του Δημαρχείου στην πλ. Κοτζιά με περιφρούρηση και προστασία του χώρου.

Ζητάμε:

α) Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση με αίτημα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία  των συναδέλφων συμβασιούχων.     

β) Από τον κ. Καμίνη και τους συμβούλους της πλειοψηφίας, συνάντηση ακόμη και σήμερα με αίτημα να αποσύρουν από την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου τα θέματα που αφορούν νέες προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου έως ότου διευθετηθεί το θέμα των ήδη εργαζόμενων.

Ταυτόχρονα ζητάμε να ασκήσουν ως έχουν υποχρέωση κάθε μέσο για να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία «οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες »

Τους καλούμε επίσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλους Δημάρχους της χώρας ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την Κυβέρνηση και να πάρουν μέρος αν θέλουν σε κοινή παρέμβαση προς τον κ. Ραγκούση.

Στα πλαίσια αυτά ζητάμε από τις υπόλοιπες Δημοτικές  παρατάξεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και να συμμετάσχουν αν θέλουν στην αντιπροσωπεία.

γ) Καλέσαμε  την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ να συμπαρασταθούν στον αγώνα και να αναλάβουν πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος με παρεμβάσεις τους τόσο προς την Κυβέρνηση όσο και προς τον κ. Καμίνη.

Στα πλαίσια αυτά αύριο Τετάρτη πραγματοποιείται 4ωρη Παναττική  στάση από τις 11.00 π.μ. – 15.00  των δυνάμεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ με συγκέντρωση των εργαζομένων στην πλ. Κοτζιά στις 11.30 π.μ. και ενώ παράλληλα θα συνεχίζεται η κατάληψη από ισχυρή δύναμη εργαζομένων που θα παραμείνουν στο Δημαρχείο.  Θα πραγματοποιηθεί πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά τις απαντήσεις του Υπουργού θα ακολουθήσει συνεδρίαση των σωματείων και των επιτροπών για να αποφασιστεί η πορεία του  αγώνα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,223ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
422ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα