Κατάληψη στην Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ

Του Νίκου Μποσινάκου

Σε κατάληψη προχώρησαν χτες Πέμπτη 22 Μαρτίου, οι υπάλληλοι στα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ. Η κατάληψη αποφασίστηκε από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων  του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο σειράς κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στις μειώσεις των επιδομάτων ανεργίας, απαιτούν καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Οργανισμού μέσα από την ενεργοποίηση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και τη στελέχωση του Οργανισμού με προσωπικό. Επιπλέον, ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Εργασίας αλλά και τα κόμματα να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους όσον αφορά την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ. Τέλος, απαιτούν σαφείς απαντήσεις σχετικά με το μέλλον  των κοινωνικών παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας,  το προσωπικό των οποίων φαίνεται να ενσωματώνεται στον ΟΑΕΔ, χωρίς κανένα  σχεδιασμό.

Η συμμετοχή στην κατάληψη ήταν μαζική και κοινή υπήρξε η πεποίθηση ότι μόνο με  δυναμικούς αγώνες μπορεί να αποτραπεί η επιχειρούμενη υποβάθμιση του Οργανισμού και των Υπηρεσίων που αυτός παρέχει στους πολίτες.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπήρξε ουσιαστικός συντονισμός και ενημέρωση άλλων Σωματείων του Υπουργείου Εργασίας αλλά και ευρύτερα.

Αν οι εργαζόμενοι θέλουν πραγματικά να διευρύνουν και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους, υπερβαίνοντας στενά συντεχνιακά αιτήματα θα πρέπει να απευθυνθούν στους συναδέλφους τους στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Ο κατεξοχήν κοινωνικός ρόλος του ΟΑΕΔ επιβάλλει το «χτίσιμο» αγωνιστικών συμμαχιών με την κοινωνία, με σκοπό την υπεράσπιση πολύτιμων δημοσίων αγαθών, όπως η ασφάλιση κατά της ανεργίας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα