Κατάληψη Μουσείου Βόλου – ανακοίνωση συνέλευσης εργαζομένων

Συμπολίτες και επισκέπτες του μουσείου,

Σήμερα οι εργαζόμενοι δεχόμαστε μια τεράστια  επίθεση στο βιοτικό μας επίπεδο. Με το νέο πολυνομοσχέδιο που προτείνεται για ψήφιση αυτή την εβδομάδα, χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα θα απολυθούν και θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση. Για ένα χρέος που οι ίδιοι δε δημιουργήσαμε, αλλά που καλούμαστε να πληρώσουμε μόνο και μόνο για να σωθούν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Πολλοί μιλάνε για διαφθορά στο δημόσιο και κατηγορούν εμάς, τους απλούς εργαζόμενους. Πάντως η έλλειψη διαφάνειας, τα ρουσφέτια, η μη ύπαρξη αξιοκρατίας δεν ξεκίνησε από εμάς. Ούτε συνεχίζεται από εμάς, αντίθετα είναι κυβερνητική πολιτική επιλογή. Εμείς είμαστε ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Παρόλα αυτά, από εμάς ζητάνε να πληρώσουμε τα σπασμένα. Εμείς, όμως,  θέλουμε ένα δημόσιο λειτουργικό, εξυπηρετικό για τον πολίτη, χωρίς γραφειοκρατία!

Οι εργαζόμενοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μαγνησίας αγωνιζόμαστε για:

  • Να μη γίνει καμία απόλυση ή εφεδρεία στο δημόσιο τομέα.
  • Να μη μειωθεί άλλο ο μισθός μας (ήδη υπάρχει μείωση του 30%-40%).
  • Να μην καταργηθούν ή συγχωνευθούν υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ.
  • Να ανατραπεί η πολιτική του μνημονίου και της κυβέρνησης.
  • Να μην πληρώσουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας.

Η κυβέρνηση ψεύδεται λέγοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι πολλοί. Η κυβέρνηση μιλάει για 1 εκατομμύριο, όμως η αλήθεια είναι ότι είμαστε περίπου 600 χιλιάδες. Αποτελούμε μόνο το 14% του εργαζόμενου πληθυσμού, που μάλιστα βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ! Είμαστε οι εργαζόμενοι που σε ευρωπαϊκό επίπεδο εργαζόμαστε περισσότερες ώρες από κάθε άλλο Ευρωπαίο (έρευνα Eurostat) και αμειβόμαστε με το χαμηλότερο μισθό Ευρωζώνη! 

Το ψέμα αποδεικνύεται από το χτύπημα που δέχεται σήμερα και ο ιδιωτικός τομέας.

Μετά από ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης που πραγματοποιήσαμε, αποφασίσαμε:

Καταλαμβάνουμε το χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου την Τετάρτη, 12 και την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα του πολιτισμού, των εργαζομένων και της ζωής μας!

Τα προβλήματα είναι κοινά για τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους μικρομαγαζάτορες, τους συνταξιούχους. Γι αυτό και χρειάζεται κοινή δράση, με συντονισμό, με διάρκεια, με προοπτική. Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Είναι σημαντικό όλοι να συμμετέχουμε στην απεργία της 19ης Οκτώβρη (γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΕΣΕΒΕ)!

Δημόσιο, εργοστάσια, ιδιωτικές επιχειρήσεις, μαγαζιά, καφετέριες, τσιπουράδικα! Να παραλύσουν όλα! Να δείξουμε πόση είναι η δύναμή μας και πως χωρίς εμάς… γρανάζι δε γυρνά…!

Εργαζόμενοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Μαγνησίας

[Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), ΣΕΑ Θεσσαλίας]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,182ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα