Kαταλήψεις σε όλη την παιδεία και πανεκπαιδευτικό μέτωπο

Ο χώρος της παιδείας και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Αλέξης ήταν μαθητής, είναι ήδη μπροστά στον αγώνα. Θα πρέπει πολύ συνειδητά να γίνει η ατμομηχανή του κινήματος. Με:

– καλά προετοιμασμένες και ανοικτές στην κοινωνία καταλήψεις διαρκείας 

– σε όλα τα σχολεία και όλες τις σχολές

– με τακτικές γενικές συνελεύσεις, εκδηλώσεις, αντιμαθήματα και δράσεις μέσα και έξω από τα σχολεία και τις σχολές

– με εκλογή επιτροπών και καλά οργανωμένες και περιφρουρημένες πορείες

– με απεργίες από την μεριά των δασκάλων και των καθηγητών όλων των βαθμίδων ώστε να δημιουργηθεί ένα πραγματικό συμπαγές πανεκπαιδευτικό μέτωπο

Έτσι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας που δεν μπορούν να είναι άλλοι από:

– Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων του κινήματος και παραδειγματική καταδίκη των 2 αστυνομικών πιστολέρο. 

– Διάλυση των ειδικών σωμάτων της αστυνομίας (ειδικοί φρουροί, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ κτλ) και αφοπλισμός όλων των αστυνομικών που βρίσκονται στο χώρο πορειών και άλλων εκδηλώσεων του μαζικού κινήματος

– Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

– Δραστική αύξηση των δαπανών. Αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες

– Κατάργηση του νέου νόμου για τα κολλέγια και όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ΚΕΣ με αυτά των ΑΕΙ-ΤΕΙ

Όλα αυτά είναι μεγάλοι στόχοι, αλλά χρειάζεται να πάμε παραπέρα. Αυτή τη στιγμή η πρωτοπορία του κινήματος και της κοινωνίας ζητά να φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων. Καμία υποκριτική παραίτηση υπουργού δεν είναι αρκετή. Για να πέσει η κυβέρνηση χρειάζεται, πρώτο, ο αγώνας να αγκαλιάσει την κοινωνία και να επεκταθεί στο πλατύτερο εργατικό κίνημα και, δεύτερο, να συνεχιστεί και μετά τις γιορτές, το Γενάρη.

Νέα γενική απεργία!

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το κίνημα της παιδείας είναι η σύνδεσή του με το εργατικό κίνημα και την κοινωνία γενικότερα. Σωστά το συντονιστικό των φοιτητών στις 10.12 κάλεσε τη ΓΣΕΕ να καλέσει νέα γενική απεργία στις 18/12!

Βέβαια η ΓΣΕΕ που ελέγχεται από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει στο δρόμο της «υπευθυνότητας» δηλ. του ξεπουλήματος και του συμβιβασμού.

Αν η ΓΣΕΕ κωφεύσει σε αυτή την πρόταση τότε πρέπει να κινηθούμε από τα κάτω στα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες αρχής γενομένης από τους χώρους όπου οι παρατάξεις της αριστεράς έχουν περισσότερες δυνάμεις.

Οι πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες δράσης στους χώρους τους με στόχο την κήρυξη απεργιών και τις κοινές μέρες δράσης με τους μαθητές και τους φοιτητές.

Καθοριστικό στοιχείο σε όλα αυτά είναι η ενότητα/συνεργασία της αριστεράς και το ξεπέρασμα της απροκάλυπτα διασπαστικής πολιτικής της ηγεσίας του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Συντονιστικές επιτροπές και σχέδιο δράσης και για μετά τις γιορτές

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις γιορτές το Γενάρη. Για να γίνει δυνατό να υπάρξει κοινό σχέδιο προτάσεων δράσης και αιτημάτων για το κίνημα είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ενιαία συντονιστικά κέντρα αγώνα φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων, στη βάση εκλεγμένων αντιπροσώπων ανά χώρο, πόλη και πανελλαδικά.

Αυτά θα πρέπει να διατηρηθούν στη διάρκεια των γιορτών και στη συνέχεια, άμεσα, να προχωρήσουν σε νέες προτάσεις δράσης και κινητοποίησης του κινήματος. Κατ’ αρχήν με συνέχιση των καταλήψεων και των απεργιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κατά δεύτερο με επέκταση της πάλης στις τοπικές κοινωνίες και στο ευρύτερο μαζικό, εργατικό κίνημα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα