Καταλήψεις μαζικές σε σχολεία και σχολές

Προκήρυξη του «Ξ» που μοιράζεται στις μαθητικές κινητοποιήσεις αυτών των ημερών

 

«10 ώρες φροντιστήριο – 7 ώρες σχολείο
Μας κλέβουν τα καλύτερά μας χρόνια»

γράφει το σύνθημα στο πανό μιας από τις καταλήψεις. Και είναι απόλυτα αληθινό.

Η σημερινή Παιδεία δεν μας μορφώνει, μας εξοντώνει. Το νέο Λύκειο δεν είναι καθόλου νέο.

Θέλει να μας αναγκάσει να πάμε φροντιστήριο – όσοι έχουμε πια αυτή τη δυνατότητα λόγω της κρίσης που χτυπάει τα σπίτια των περισσότερων από μας. Θέλει να μας στερήσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τις σπουδές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Θέλει να μας βάζει σε διαρκείς εξετάσεις από την Α’ Λυκείου.

Το μέλλον που μας ετοιμάζει μας δίνει 2 επιλογές: την ανεργία ή το να δουλεύουμε σαν σκλάβοι για 300 ευρώ. Γι αυτό αγωνιζόμαστε. Με τα μοναδικά όπλα που έχουμε στα χέρια μας. Την κατάληψη και τις πορείες.

Υπουργείο παιδείας και εισαγγελείς θέλουν να μας τρομοκρατήσουν για να σταματήσουμε. Έτσι κάνουν πάντα. Μας φοβούνται. Γι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε. Όχι μόνοι μας. Αλλά μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς, τους φοιτητές, όλη την Παιδεία.

Για να έχουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία. Για να έχουμε μέλλον χωρίς ανεργία.

Πολλοί νομίζουν ότι είμαστε μια γενιά αδιάφορη που έχει κάνει μόδα τους Χρυσαυγίτες. Κάνουν λάθος. Θέλουμε να τσακίσουμε το φασισμό και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

Οι φασίστες είναι ενάντια στους αγώνες μας. Μας θέλουν υποχρεωτικά στο στρατό –αγόρια και κορίτσια– από τα 18. Θέλουν να μισούμε και να χτυπάμε τους συμμαθητές μας που κατάγονται από άλλες χώρες. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Το σχολείο που ονειρευόμαστε δεν έχει χώρο για τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα. Το φανταζόμαστε πολύχρωμο, ελεύθερο, δημιουργικό και φυσικά όχι στα χέρια ιδιωτών που νοιάζονται για το κέρδος. Το θέλουμε δημόσιο, κάτω όμως από τον έλεγχο της κοινωνίας, δημοκρατικό, με συμμετοχή καθηγητών, γονέων και μαθητών στη διεύθυνσή του. Όπου θα μαθαίνουμε και δεν θα παπαγαλίζουμε, θα ανακαλύπτουμε και θα καλλιεργούμε τα ταλέντα και τις κλίσεις μας, σε συνθήκες ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων.

Στα σπίτια μας να μην υπάρχει το σημερινό άγχος και η αγωνία για το αύριο που προκαλούν αυτοί οι λίγοι που έχουν στα χέρια τους τον πλούτο και την εξουσία. Για όλα αυτά αγωνιζόμαστε σήμερα. Για όλα αυτά θέλουμε όλο τον κόσμο στο πλάι μας, δίπλα μας.

Ξεκίνημα – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Τηλ. επικοινωνίας: 6948592320
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής