Καταλήψεις κι απεργίες διαρκείας μέχρι να πέσουν!

Σχόλιο από το «Ξεκίνημα»

Οι χθεσινές καταλήψεις 8 υπουργείων μέσα σε λίγα λεπτά από την ΑΔΕΔΥ και τους εργαζόμενους στα υπουργεία θορύβησαν την κυβέρνηση.

Αν συνυπολογίσουμε τις κινητοποιήσεις των ένστολων των σωμάτων ασφαλείας και το σημερινό «ντου» στο Πεντάγωνο των απόστρατων αξιωματικών καταλαβαίνουμε ότι πλέον ο μόνος κλάδος που δεν έχει απεργήσει ή αντιδράσει απέναντι στην κυβέρνηση είναι …τα ΜΑΤ.

Ιδιαίτερα οι καταλήψεις των υπουργείων και η απόφαση των εργαζομένων στο υπουργείο οικονομικών να κρατήσουν την κατάληψη για 48 ώρες με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο των εκπρόσωπων της τρόικα, σε συνδυασμό με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, σχεδόν καθημερινές πορείες και καταλήψεις σχολείων και σχολών δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι κινητοποιήσεις.

Οι καταλήψεις υπουργείων, υπηρεσιών και δημόσιων οργανισμών είναι απόλυτα σωστές κινήσεις, όμως ο χαρακτήρας τους δεν πρέπει να είναι συμβολικός, αλλά διαρκείας. Και χρειάζεται βέβαια να είναι οργανωμένες μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, με μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων και στις αποφάσεις και στις δράσεις.

Συντονισμός των αγώνων, όλων των αγώνων, όλων των στρωμάτων, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους (πχ ταξί) μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές, με στόχο ένα μαζικό απεργιακό κίνημα διάρκειας και καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων, σχολείων πανεπιστημίων και δρόμων, μέχρι να πέσει η κυβέρνηση των τροϊκανών – δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για τα λαϊκά στρώματα για να υπερασπίσουν τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα τους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα