Καταγγέλλω την κα Τζαναβάρα της Εφ.Συν για διαστρέβλωση των λεγόμενων μου

Του Αποστόλη Κασιμέρη*

Η Χαρά Τζαναβάρα, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών, ζήτησε να μου κάνει ένα «πορτρέτο» για το φύλλο της 30ης Σεπτεμβρίου. Στο «πορτρέτο» αυτό διαστρέβλωσε τα λεγόμενα μου και έγραψε φράσεις που δεν είπα ποτέ.

Συγκεκριμένα η Χαρά Τζαναβάρα έγραψε ότι είπα τα ακόλουθα:

«“Πολιτικά δεν είμαι ενταγμένος πουθενά”, μας εξηγεί και προσθέτει ότι τον ενδιαφέρει ο ανεξάρτητος συνδικαλισμός». 

Τα παραπάνω λόγια δεν ειπώθηκαν ποτέ από εμένα.

Αντιθέτως έκανα ξεκάθαρο ότι είμαι μέλος στην πολιτική οργάνωση «Ξεκίνημα». Αυτό είναι κάτι που η κα. Τζαναβάρα ξέρει πολύ καλά καθώς και τους λόγους για τους οποίους δραστηριοποιούμαι μέσα από τις γραμμές της συγκεκριμένης οργάνωσης από το 2011 μέχρι και σήμερα αφού της μιλούσα αρκετή ώρα για το συγκεκριμένο θέμα. Η επιλογή της να με παρουσιάσει σαν «ανένταχτο» είναι συνειδητή.

Λίγες γραμμές πιο πάνω η κ. Τζαναβάρα γράφει:

«Από οικογένεια "καραμανλικών", δεν δίστασε να αλλάξει στρατόπεδο και να πάρει ενεργά μέρος στους αγώνες του σωματείου του όταν οι αστικές συγκοινωνίες κινδύνευαν να περάσουν σε ιδιώτες (σημ: την περίοδο 1992 – 3). Βρέθηκε για λίγο κοντά στην παράταξη του ΚΚΕ, από εκτίμηση στον Χρήστο Σταμούλο…»

Ωστόσο, την περίοδο στην οποία αναφέρεται η κ. Τζαναβάρα, δηλαδή το 1992-1993 εγώ δεν πήρα μέρος ενεργά στους αγώνες για τον απλό λόγο ότι τότε δεν δούλευα στις αστικές συγκοινωνίες. Το «πορτραίτο» που σκιαγράφησε η κα. Τζαναβάρα βρίθει ανακριβειών.

Επιπλέον, η Χαρά Τζαναβάρα τελειώνει το «πορτρέτο» δίνοντας την αίσθηση ότι είμαι «φιλοκυβερνητικός» και ότι περιμένω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να λύσει τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Γράφει συγκεκριμένα ότι είπα:

«Περιμένω από τη νέα κυβέρνηση να βάλει τέλος στην αναξιοκρατία. Η μεγαλύτερη πληγή είναι το αίσθημα αδικίας που υπάρχει στην κοινωνία».

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι δικά μου. Προσωπικά διεκδικώ και αγωνίζομαι να μπει τέλος στην αναξιοκρατία, ωστόσο δεν περιμένω ότι αυτό θα το κάνει η σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα αυτοβούλως – χωρίς δηλαδή πίεση και μάχη από το εργατικό κίνημα.

***

Είχα ζητήσει από την κα Τζαναβάρα να μου στείλει το σχετικό κείμενο για να το δω προτού δημοσιευτεί. Μετά από πολλές ώρες αναμονής, επικοινώνησα για να επαναλάβω το αίτημά μου, και η κα Τζαναβάρα μου είπε πως μου το είχε στείλει… αλλά σε λάθος e-mail. Όταν πήρα τελικά το σχετικό κείμενο, ανάμεσα στις 11:00 και 12:00 χτες βράδυ, διαμαρτυρήθηκα για το περιεχόμενο και ζήτησα είτε να γίνουν διορθώσεις είτε να μην δημοσιευτεί. Πήρα την απάντηση ότι ήταν αργά γιατί η εφημερίδα είχε σταλεί τυπογραφείο.

Εξήγησα ότι αυτό που γίνεται δεν είναι σωστό κι ότι αν εμφανιστεί τέτοιο κείμενο στην Εφημερίδα των Συντακτών, είμαι υποχρεωμένος να το καταγγείλω. Η κα Τζαναβάρα μου απάντησε «κάνε ότι θέλεις».

Λυπάμαι πάρα πολύ για την στάση κάποιων δημοσιογράφων που επιλέγουν να προσαρμόσουν τα γεγονότα στις πολιτικές τους προτιμήσεις αντί να τα παρουσιάσουν όπως πραγματικά είναι.

_________________
*  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ», της πολιτικής οργάνωσης «Ξεκίνημα» και στην «Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου – Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες»

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,198ΥποστηρικτέςΚάντε Like
993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα