Array

Καταγγελία της Forthnet-NOVA για την απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί

Διαβάστε στη συνέχεια

  1. Tην ανακοίνωση που έκδωσε το Ξεκίνημα για την προκλητική απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί από τη Forthnet
  2. Την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στη Forthnet
  3. Ένα πρότυπο γράμμα διαμαρτυρίας/καταγγελίας το οποίο προτείνουμε να αποσταλεί στη διοίκηση της Forthnet

 

 

Η Forthnet-NOVA επιτίθεται στο σωματείο εργαζομένων!
Απολύει το συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί! Αρνείται ακόμα και την καταβολή αποζημίωσης!

Ανακοίνωση του «Ξ»

Καταγγέλλουμε την παράνομη, εκδικητική και με κατασκευασμένες κατηγορίες απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί από την διοίκηση της Forthnet-NOVA.

Ο Ηλίας Αζαμπί είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed. Το σωματείο στη Forthnet-Netmed δημιουργήθηκε το Νοέμβρη του 2012 εν μέσω κινητοποιήσεων, όταν οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να αμυνθούν ενάντια στην επίθεση της εταιρίας, η οποία ανακοίνωση οριζόντιες περικοπές μισθών 35%.

Το σωματείο σημείωσε επιτυχίες από την ίδρυσή του. Οι οριζόντιες περικοπές 35% δεν πέρασαν (υπήρξαν μικρότερες μειώσεις μισθών ωστόσο για ένα κομμάτι εργαζομένων που υπέκυψε στις «υποσχέσεις» και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και υπέγραψε νέες συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές) ενώ περισσότερες από δυο φορές αναχαιτίστηκαν οι μαζικές και συστηματικές απολύσεις στην εταιρία.

Η απόλυση του Ηλία Αζαμπί αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη, απόπειρα αποδυνάμωσης του σωματείου και εκφοβισμού των εργαζομένων που αντιστέκονται και αγωνίζονται.

Η απόλυση του Ηλία Αζαμπί είναι παράνομη. Τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων βάση του νόμου 1264/82 απαγορεύεται να απολυθούν όσο διαρκεί η θητεία τους εκτός και αν έχουν προβεί σε συγκεκριμένες «παραβάσεις» που περιγράφονται στο νόμο. Έτσι η Forthnet-NOVA κατασκεύασε κατηγορίες για να δικαιολογήσει την απόλυση του Ηλία Αζαμπί. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι έλειψε 2 μέρες από την εργασία του χωρίς να ειδοποιήσει – πράγμα το οποίο αποτελεί ωμό ψέμα – καθώς και ότι αμελούσε τα καθήκοντά του και έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια εν ώρα εργασίας – επίσης ωμό ψέμα. Πέρα από οποιαδήποτε άλλη απόδειξη, έχουμε να πούμε ότι ο Ηλίας Αζαμπί εργάζεται στη Forthnet από το 2009. Σε μια εταιρία με εξαιρετικά υψηλό ρυθμό «ανακύκλωσης» εργαζομένων και όπου οι απολύσεις γίνονται για «ψύλλου πήδημα» δεν «επιβιώνεις» 5 χρόνια αν δεν εργάζεσαι και παίζεις ηλεκτρονικά παιχνίδια…

Κλιμακώνοντας την ασυδοσία της η διοίκηση της Forthnet-NOVA αρνείται να καταβάλλει αποζημίωση απόλυσης στον Ηλία Αζαμπί, φέροντας ως επιχείρημα ότι εξώθησε την εταιρία να τον απολύσει! Στο πρόσωπο του Ηλία Αζαμπί η εταιρία προσπαθεί να δημιουργήσει προηγούμενο (πιθανά και δικαστικά) βάσει του οποίου η αποζημίωση απόλυσης να μην αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, αλλά αντικείμενο διαπραγμάτευσης και χειρονομία «καλής θέλησης» από την πλευρά της εταιρίας.

Η εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία δεν θα περάσει.
Να ανακληθεί η απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί τώρα!

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ηλία Αζαμπί για τις πρακτικές της εργοδοσίας και τις συνθήκες εργασίας στη Forthnet-NOVA εδώ.

 

Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη ForthnetNetmed
www.sefn.org

Η επίθεση της εργοδοσίας συνεχίζεται με προκλητικότερο τρόπο, την απόλυση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, Ηλία Αζάμπι.Πρόκειται για περίπτωση καθαρής συνδικαλιστικής δίωξης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, παρά τα όσα σκόπιμα διαρρέει η διοίκηση για να θολώσει τα νερά και να αποτρέψει τους συναδέλφους από την πάλη για την ανάκληση της απόλυσης.

Η μεθόδευση της εργοδοσίας δεν είναι τυχαία.Εξάλλου παρόμοιες τακτικές ακολουθούν και άλλες εταιρίες στο κλάδο και συνολικά, μικρές και μεγάλες. Το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η επίθεση σε όλους τους χώρους.

Η εκδικητική, παράνομηκαι καταχρηστική απόλυση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων, να περιορίσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί και αγωνίζεται θα απολύεται. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συλλογική δράση.

Ήδη από εχθές η εργοδοσία με νέο e-mail της ενημέρωσε τους συναδέλφους τεχνικούς του TechOutbound ότι ως ώρα έναρξης της εργασίας θεωρείται η ώρα που θα δέχεται ο τεχνικός την πρώτη κλήση και όχι η ώρα που θα κάνει Log-in κατά την άφιξη του στην εργασία. Μετράνε τις ανάσες μας και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στον διπλασιασμό της πελατειακής βάσης εντατικοποιώντας την εργασία μας.

Η εργοδοτική τρομοκρατία, τρέφεται από την πολιτική και τα μέτρα που εδώ και χρόνια επιβάλει η ΕΕ και η κυβερνήσεις και αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου. Στόχο έχει την κατάργηση κάθε κατάκτησης , την μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, το φόρτωμα των επιπτώσεων της καπιταλιστικής κρίσης στην πλάτη των εργαζομένων.

Οι δυσκολίες δεν μας λυγίζουν, θα μας κάνουν πιο δυνατούς.
Όσο σκύβουμε το κεφάλι, τόσο θα μας ποδοπατούν.

Όλοι στον αγώνα, για να ακυρώσουμε όλες τις απολύσεις των συναδέλφων που διεκδικούν τα δικαιώματα μας, όλοι με το Σωματείο μας, για σταθερή, μόνιμη εργασία για όλους, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, για σύγχρονες εντελώς δωρεάν κοινωνικές παροχές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης,
η τρομοκρατία και οι απολύσεις δεν θα περάσουν.

Καταγγελία της απόλυσης του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί από την ForthnetNOVA

Πρότυπη Επιστολή Διαμαρτυρίας / Καταγγελίας στη FORTHNETNOVA για την απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί

Βοηθείστε τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης του Ηλία Αζαμπί.

Στείλτε επιστολές διαμαρτυρίας στη Forthnet [email protected] και αντίγραφα στο Σωματείο Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed [email protected].

Μοιράστε το κείμενο καταγγελίας του Σωματείου ή/και του «Ξ» έξω από καταστήματα της εταιρίας.

Ενημερωθήκαμε για την απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί από την εταιρεία σας. Καταγγέλλουμε την απόλυση ως παράνομη, καθώς ο εν λόγω συνδικαλιστής, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed και προστατεύεται από την εργατική νομοθεσία. Θεωρούμε την απόλυση αυτή απόπειρα περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Forthnet-NOVA, ευθεία επίθεση ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed και ενέργεια που στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους στην εταιρία σας.

Καταγγέλλουμε την απόπειρα σας να στερήσετε από τον Ηλία Αζαμπί τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης. Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι εκδικητική απέναντι στο Σωματείο Εργαζομένων και αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας είτε να μετατρέψετε την αποζημίωση απόλυσης από κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων σε αντικείμενο διαπραγμάτευσης είτε να την καταργήσετε πλήρως.   

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί.

Υπογραφή

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα