Το σωματείο ΣΕΨΑΕΚΟ καταγγέλλει την εταιρεία Ξένιος Ζεύς για παρανομία σε βάρος των εργαζομένων

Η διοίκηση της Εταιρίας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» παρανομεί εις βάρος των εργαζομένων που ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην επίσχεση

Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6974646166, email: [email protected]

25-4-2013

Το Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων ενημερώνει ότι σε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησαν οι πέντε εργαζόμενοι σε επίσχεση στην εταιρία «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», φορέας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, και συγκεκριμένα στο οικοτροφείο «Χαραυγή» στα Χανιά Κρήτης, καθώς από τον Ιούνιο 2012 η εταιρία αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους ή μέρος αυτού παρόλο που έχει λάβει επιχορήγηση απο το υπουργείο υγείας για το 1ο τρίμηνο του 2013 που αφορά και μισθοδοσίες με τα οποία πλήρωσε όλους τους εργαζόμενους δυο μισθούς, Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2013, πλην των εργαζομένων σε επίσχεση όπου δεν τους καταβλήθηκε τίποτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της επίσχεσης απο τον Ιούνιο του 2012 να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα επιβίωσης έχοντας τολμήσει να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους. Εκτός από τα παραπάνω χρήματα έχουν δοθεί και εις χείρας σχεδον άλλοι δυο μισθοί σε μορφή έναντι και αυτό το ενημερώθηκαν απο τον επόπτη ο οποίος το διαπίστωσε κατά τον έλεγχο τον οποίο έκανε στην εταιρία και είχαν ερωτηθεί εργαζόμενοι οι οποίοι το ανέφεραν. Ουδέποτε οι εργαζόμενοι σε επίσχεση κλήθηκαν να λάβουν αυτά τα ποσά. Παρ’ολα αυτά όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε επίσχεση είναι απορίας άξιον γιατί η επιθεώρηση δεν έχει πράξει τα νόμιμα. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία αμέσως μετά την επίσχεση προσέλαβε εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις με άγνωστη διαδικασία πρόσληψης. Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα ότι η πρόεδρος της εταιρίας αυτής κινείται με παράνομες διαδικασίες μεν όσο και άκρως εκδικητικά δε απέναντι στους εργαζόμενους αυτούς που τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την αυθαιρεσία της συγκεκριμένης διοίκησης και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα μέλη του που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους για να ζήσουν. Καλούν την επιθεώρηση εργασίας να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους το συντομότερο δυνατό και το Υπουργείο Υγείας να πάρει θέση για όλα όσα του έχουν ζητηθεί από τους συναδέλφους. Οι φωνές όσων καταγγέλλουν όσους λόγω προνομιακής θέσης και ίσως και προνομιακών σχέσεων παραβιάζουν ευθαρσώς τα δικαιώματα των εργαζομένων αυξάνονται και αυτό δίνει ελπίδα πως τελικά θα σηκώσουμε το κεφάλι μας όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο που σέβεται το εαυτό του.

Το Δ.Σ. του ΣΕΨΑΕΚΟ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής