Καταγγελία μουσικων Δ. Αθήνας σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου, η ΠΟΕ – ΟΤΑ υπέγραψε συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) στις διατάξεις της οποίας υπάγονται οι εργαζόμενοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου. Ο Σύλλογος Μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτή την εξέλιξη, καθώς η σύμβαση περιέχει βλαπτικές ρυθμίσεις για τους μουσικούς στους ΟΤΑ. Ακολουθεί η ανακοίνωση.  

 

Σύλλογος Μουσικών Φιλαρμονικής Δ. Αθήνας: Ανακοίνωση – Καταγγελία

Την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, η  ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησε στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), στις διατάξεις της οποίας υπάγεται το Υπαλληλικό Προσωπικό  των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου.  

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε γνωστή στο σωματείο μας, όπως και στα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου, μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.  

Στην σύμβαση που υπογράφηκε αναφέρονται ρυθμίσεις στο παράρτημα ΙΙΙ για τους μουσικούς στους ΟΤΑ. Τις ρυθμίσεις αυτές δεν τις βλέπουμε πρώτη φορά καθώς είχαν συμπεριληφθεί αρχικά στη ΣΣΕ που υπέγραψε η ΠΕΜ-ΟΤΑ τον Ιούλιο του 2015 και εφαρμόστηκαν σε πολλές περιπτώσεις εις βάρος των εργαζομένων. Θεωρούμε, ως  Σύλλογος Φιλαρμονικής Δήμου Αθηναίων  και εν δυνάμει  μέλος της ΠΟΕ -ΟΤΑ ,  λάθος που συμπεριελήφθη το παράρτημα ΙΙΙ που αναφέρεται  στους μουσικούς στην σύμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.    

Πρόκειται για ρυθμίσεις που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας για να ανοίξει ζητήματα μερικής απασχόλησης, «σπασίματος» ωραρίου, απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, μεταβολής ειδικότητας κα. 

Απαιτούμε από την  ΠΟΕ-ΟΤΑ να προχωρήσει στην άμεση τροποποίηση της ΣΣΕ αποσύροντας το παράρτημα ΙΙΙ στο σύνολό του και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο με τα πρωτοβάθμια σωματεία προχωρώντας παράλληλα στον σχεδιασμό του αγωνιστικού βηματισμού του κλάδου για να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια των αντεργατικών επιθέσεων.  

 

 

 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα