Κανένας εφησυχασμός!

Απόσπασμα από ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ξ» την επόμενη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
(www.xekinima.org, 19.9.2013)


…Αυτή την στιγμή έχουμε ακόμη χρόνο. Αλλά αυτός ο χρόνος δεν θα κρατήσει για πάντα! Είτε η Αριστερά και το κίνημα θα βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τα λάθη αλλά και τις επιτυχίες, είτε θα πληρώσουμε ένα πολύ βαρύ κόστος – και σαν Αριστερά και σαν κοινωνία.

Χρειάζεται

Οι αντιφασιστικές επιτροπές που έχουν ήδη φτιαχτεί πρέπει να ενισχυθούν και να διευρυνθούν. Πρέπει επίσης να αποκτήσουν καλύτερο συντονισμό μεταξύ τους. Στην Αθήνα, έχουν ήδη γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να ενταθεί. Χρειάζεται να παρθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες συντονισμού των αντιφασιστικών δυνάμεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα εργατικά συνδικάτα οφείλουν να εμπλακούν ενεργά σε αυτή την διαδικασία. Οι αγωνιστές της βάσης πρέπει να θέσουν αυτά τα ζητήματα στις γενικές συνελεύσεις για να πιεστούν οι ηγεσίες.

Τα κόμματα της Αριστεράς οφείλουν να υιοθετήσουν ενωτική προσέγγιση, για κοινή δράση και κοινό μέτωπο ενάντια στο φασισμό. Όποια κομμάτια της Αριστεράς αρνούνται, ή καπελώνουν τα κινήματα, στο όνομα της «επαναστατικής» τους δήθεν καθαρότητας, έχουν τεράστιες ευθύνες για την ενίσχυση των φασιστών.

Στις περιοχές που οι Νεοναζί, πατώντας πάνω σε πραγματικά προβλήματα, έχουν καταφέρει να βρουν κάποιο έρεισμα, χρειάζονται μαζικές εκστρατείες πόρτα-πόρτα προκειμένου να σπάσει η τρομοκρατία.

Οι αντιφασιστικές επιτροπές δεν αρκεί να περιοριστούν στην αντιφασιστική προπαγάνδα, αλλά πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του χτισίματος δικτύων αλληλεγγύης προς τα θύματα της κρίσης – ένα ζήτημα πάνω στο οποίο κάνουν μεγάλη σπέκουλα οι Ναζί – καθώς και μαζικών επιτροπών αυτοάμυνας που θα κάνουν ξεκάθαρο στους μπράβους της Χρυσής Αυγής ότι οι δρόμοι ανήκουν στο κίνημα και όχι στους τραμπούκους-δολοφόνους.

Πάνω απ’ όλα, η μάχη ενάντια στον φασισμό πρέπει να συνδεθεί με την πάλη για την ανατροπή του συστήματος που τον γεννά – και που τελικά τον χρειάζεται. Όσο οι πολιτικές κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ θα εξαθλιώνουν την κοινωνία δεν θα ξεμπερδέψουμε με το τέρας του Ναζισμού.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής